Mainos

Perussuomalainen oikeusministeri vaikenee Tynkkysestä: "Pyydät kommentoimaan asioita, joita en voi kommentoida"

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ei suostu kommentoimaan puolueensa 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottamista millään tavalla.


Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Lindström vetosi rooliinsa perussuomalaisten hallituksen jäsenenä, eikä suostunut vastaamaan Huomenta Suomen juontajan Nina Rahkolan kysymyksiin.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo totesi eilen, että Sebastian Tynkkysen erottamisen taustalla on vakava rikos.

– Voiko perussuomalaiset päättää, onko tuo rikos tapahtunut vai ei, Rahkola kysyi.

– Olen puolueen hallituksen jäsen ja hallituksessa on sovittu menettely, jossa puolueen johtaja ja puoluesihteeri ovat ne henkilöt, jotka tiedottavat näistä asioista. Ei ole minun tehtäväni kommentoida.

– Vaikka kyseessä on teidän puolueenne varapuheenjohtaja ja itse olette oikeusministeri, jonka tontille tämänkin tyyppisiä asioita kuuluu, Rahkola ihmetteli.

Lindström kuitenkin vetosi siihen, että tässä asiassa hän on puolueen hallituksen jäsen, ja sen asiat ovat sisäisiä asioita, joiden tiedottamisesta hän ei vastaa.

Rahkola jatkoi kysymyksillä koskien puolueen ajatuksia Tynkkys-kohun ympärillä, mutta Lindström veti pelin poikki.

– Edelleen pyydät minua kommentoimaan asioita, joita en voi kommentoida.

Perussuomalaisten puoluehallituksen kolmantena varapuheenjohtajana toimineen potkuihin oli puoluehallituksen mukaan se, että Tynkkynen oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen.

Tapaus koskee oikeusministerin tonttia sikäli, että oikeusoppineet ovat pitäneet Tynkkysen erottamista puolueesta laillisesti kyseenalaisena.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.