Tynkkynen arvostelee Soinia kovin sanoin – pyrkinyt Soinin puheille tuloksetta

Kuunteleeko Perussuomalaisten johto kentän ääntä? 8:02

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kirjoittaa blogissaan, että ulkoministeri Timo Soinin aiempien ja nykyisten puheiden välillä on 100 prosenttinen ristiriita.

Tynkkynen siteeraa Ilta-Sanomien haastattelua, jossa Soini oli todennut heinäkuun alkupuolella, että kolmannen tukipaketin hyväksyminen ja siten Suomen vastuiden kasvattaminen olisi täysin mahdotonta.

–  Mielestäni Soini puhui rehellisesti ja suoraselkäisesti, kolmatta tukipakettia vastustanut Tynkkynen kirjoittaa.

Perussuomalaiset äänesti kuitenkin kolmannen tukipaketin puolesta. Euromaat hyväksyivät Kreikan kolmannen tukipaketin elokuussa.

– Mutta sitten tapahtui jotain, ja Soini tuli ulos uudelleen: Hän puhui, ettei puolueemme ole mikään rintamakarkuri ja että kolmannen tukipaketin myöntäminen Kreikalle ei ollutkaan enää vastuiden kasvattamista.

– Puheiden välillä oli 100% ristiriita.

Aamun Huomenta Suomessa Tynkkynen kertoo, ettei tapaaminen Soinin kanssa kasvotusten ole vielä onnistunut sen jälkeen, kun Tynkkynen esitti, että puolueen tulisi arvioida jatkoaan hallituksessa, koska  hallitusohjelmaa on laiminlyöty pakolaiskriisin ja tukipakettien hoidossa.

Ainoa yhteydenotto tuli valtiosihteerin kautta.

– Kolmesti olen pyytänyt tapaavani Soinin kanssa, mutta kertaakaan ei ole onnistunut.

Puoluetoverit syyttävät sooloilusta

Aamun Huomenta Suomessa Tynkkysen kanssa vierailleet Perussuomalaisten naisten puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen ja puolueen kansanedustaja Arja Juvonen ovat Soinin kanssa samaa mieltä siitä, että asia olisi pitänyt käsitellä puolueen sisällä eikä julkisuuden kautta.

Leppänen pitää Tynkkysen lausuntoa julkisuustemppuna.

– Se aiheuttaa särön puoluekuvaan, jos lähdetään sooloilemaan, Leppänen kommentoi.

– Mielestäni Sebastian on toiminut nopeasti ja äkkipikaisesti, Juvonen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat