Mainos

Tynkkynen uhkaa perussuomalaisia oikeustoimilla - puoluesihteeri vastaa

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen uhkaa puoluehallitusta oikeustoimilla, ellei se peru päätöstä erottaa hänet puolueesta. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ihmettelee julkisuuden kautta käytävää toimintaa. Hänen mukaansa Tynkkysellä on edelleen pääsy puoluehallituksen kokouksiin, jossa hänen asiaa olisi mahdollisuus käsitellä.  

Tynkkynen on omien sanojensa mukaan pyrkinyt kahdesti aiemmin keskusteluun puolueen johdon kanssa erottamispäätöksestä. Puoluejohto ei kuitenkaan ole hänen mukaansa nähnyt tarvetta keskustelulle.

– Olen tehnyt harvinaisen selväksi, että oikeustoimet eivät ole minulle lähtökohtainen tapa hoitaa asioita kuntoon, vaan keskusteleminen ja sopiminen ovat parasta lääkettä. Puoluehallitus teki muutama viikko sitten erottamispäätöksen, joka on lakiasiantuntijoiden mukaaan laiton ja mitätön. Olen yrittänyt olla kärsivällinen ja odottaa, että päätös peruutettaisiin selvien asiantuntijalausuntojen suositellessa sitä. Se olisi helpoin tie, Tynkkynen kirjoittaa tiedotteessaan.

Tynkkysen lakimies on lähettänyt tänään aamulla puoluehallituksen jäsenille kirjelmän, jossa tiedustellaan puoluehallitukselta mahdollisuutta sovinnolliseen ratkaisuun. Takaraja vastaamiseen on 18. marraskuuta.

Puoluesihteeri ihmettelee toimintaa

Perussuomalaisten puoluesihteeri, puoluehallituksen jäsen Riikka Poutsalo sanoo, ettei hän olen saanut kyseistä kirjelmää. 

Hänen mukaansa perussuomalaisten puoluehallitus on koolla seuraavan kerran 20. marraskuuta, johon myös Tynkkysellä on yhä edelleen pääsy.

- Sebastian Tynkkysellä on ollut hyvin tarkkaan tiedossa meidän puoluehallituksen kokousaika, joka on tuon hänen asettamansa päivämäärän jälkeen. Hänellä on ollut selkeästi tiedossa myöskin se, että hän on sinne kokoukseen tervetullut kertomaan asioita ja ottamaan kantaa tähän hänenkin tapaukseensa, puoluesihteeri Slunga-Poutsalo sanoo.

- Nyt lähdetään taas julkisuuden kautta hakemaan sitä, että puolue reagoisi asioihin hänen vaatimallaan tavalla ja asettamissa aikatauluissa. Ihmettelen kovasti tätä toimintatapaa, Slunga-Poutsalo jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.