Mainos

Peruskoulun päättöarvosanoihin kriteerit

Lukioon pyrkivät oppilaat pyritään saamaan tasaveroiseen asemaan peruskoulun päättöarviointia koskevien kriteerien avulla. Kaikkien oppiaineiden arviointikriteerit on jo saatu Opetushallituksessa luonnosasteelle. Niiden on määrä tulla voimaan ensi vuoden elokuussa, kertoo opetusneuvos Seija O. Lähdesmäki.

Tarkoituksena on parantaa oppilaiden oikeusturvaa. Toistaiseksi naapuriyläasteilla annetut arvosanat saattavat poiketa toisistaan selvästi ilman, että lukion opettajat näkisivät mitään eroa oppilaiden taidoissa, Lähdesmäki toteaa.

Taitoarviointi näytti todistusten puutteet

Myös viime keväänä järjestetty matematiikan ja luonnontieteiden taitoarviointi osoitti, etteivät oppilaiden kouluarvosanat vastaa todellisia taitoja. Koeotokseen osuneiden oppilaiden olisi numeroiden perusteella pitänyt selviytyä paremmin kuin todellisuudessa kävi.

Päättöarvostelun kriteerit määrittelevät, mitä oppilaiden on eri aineissa osattava saadakseen numerokseen kahdeksikon. Minkäänlaista yhteistä päättökoetta peruskoululaisille ei kuitenkaan haluta järjestää.

Ensi elokuussa tulevat voimaan myös Opetushallituksen uudet ohjeet peruskoulun arvioinnista yleensä. Nämä ohjeet puolestaan perustuvat parhaillaan valmistelevaan asetukseen arvioinnin perusteista. Asetus on osa koululainsäädännön uudistusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.