Mainos

Perushoitajat kypsyivät pääkaupunkiseudun palkkaratkaisuihin

Perus- ja lähihoitajien ammattiliiton SuPerin jäsenet ovat osoittaneet mieltään Helsingin keskustassa.

Pääkaupunkiseudun lähi- ja perushoitajat ovat suivaantuneet siitä, että heidät on jätetty toistuvasti vaille harkinnanvaraisia palkankorotuksia. Ammattiliitto Super arvostelee työnantajan ratkaisua suunnata korotukset sairaanhoitajille.

Puheenjohtaja Juhani Palomäen mukaan pääkaupunkiseudun työnantajat näyttävät päättäneen linjasta yhdessä tavoitteenaan poistaa sairaanhoitajapula. Tämä linjaus taas romuttaa työn vaativuuden arviointiin perustuvan tehtäväkohtaisen palkkausjärjestelmän.

- Emme voi suositella lähi- ja perushoitajia hakeutumaan työhön pääkaupunkiseudulle tällaisen palkkapolitiikan vallitessa, Palomäki viestitti tänään superilaisten kokoontuessa mielenosoitukseen Helsingin Narinkkatorille.

Tämän järeämpiä keinoja, esimerkiksi hakusaartoja, ei tässä vaiheessa ole harkinnassa.

"Palkka kertoo arvostuksesta"

Mielenosoitukseen osallistui useita satoja lähi- ja perushoitajia, heidän joukossaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin leivissä Hyvinkäällä työskentelevät Kirsi Hautamäki, Leena Kakkinen, Tiina Virolainen ja Marjatta Kurki.

Naiset kantoivat kylttiä, jonka mukaan "Hus on huippu, 1660 e / kk hoitotyön ammattilaiselle". He ynnäsivät sairaanhoitajien saavan taas liki sadan euron lisäyksen kuukausipalkkoihin, vaikka työ on melko lailla samantyyppistä.

Hyvinkääläisnaisten mukaan itse työ maittaa. He kuitenkin kokevat, että työnantajalta ei arvostusta juuri tule.

- Palkka on yksi arvostuksen mittari, he muistuttivat.

Välit Tehyyn voivat kärsiä

SuPerin puheenjohtajan Juhani Palomäen mukaan pulaa on muustakin hoitoväestä kuin vain sairaanhoitajista. Palkkaerojen kasvattamien ei tätä pulaa helpota.

Työnantajien linjaus on liiton mukaan kasvattanut 2000-luvulla palkkaeroja lähi- ja perushoitajien ja sairaanhoitajien välillä. Espoossa ja Vantaalla palkkaero on 20 ja Helsingissä 16 prosenttia, kun muualla maassa se on 13 prosenttia.

Palomäki myöntää, että kiista voi hiertää myös Superin ja sairaanhoitajia edustavan Tehyn välejä. Superilla ei tosin ole mitään sairaanhoitajien palkkojen korottamista vastaan, kunhan myös lähi- ja perushoitajat saisivat omansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.