Mainos

Pertti Paasio jättää päivänpolitiikan

Europarlamentaarikko Pertti Paasio (sd.) jättää politiikan. Paasio ilmoitti tiistaina, ettei hän asetu ehdolle seuraavissa EU-parlamenttivaaleissa kesällä 1999. Paasio on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän ole myöskään ehdokkaana eduskuntavaaleissa maaliskuussa 1999.

Entinen SDP:n puheenjohtaja ja ulkoministeri perustelee päätöstään henkilökohtaisilla syillä. Politiikkaan hän ei ole kyllästynyt, ja hän aikoo jatkaa täydellä teholla EU-parlamentissa vaalikauden loppuun asti.
-En ole saanut tarpeekseni poliittisesta elämästä, mutta haluaisin tehdä jotain muuta, ja määrätä itse omaa elämääni enemmän kuin mitä vuosikymmeniin on ollut mahdollista.

Ennen valintaansa EU-parlamenttiin Paasio oli kansanedustajana vuosina 1975-79 ja 1982-1996. EU-parlamentissa hänet on valittu talon hallinnosta vastaavaan kvestorikollegioon. Paasio täyttää 60 vuotta vuonna 1999.
-Maakunnista tulevan kansanedustajan elämä on erilaista kuin pääkaupunkiseudun edustajan, jotka käyvät töissä ikään kuin normaalilla tavalla, Paasio perustelee.
Paasio ei ole aikeissa palata Turun kunnallispolitiikkaan. Hän ehti istua kaupungin valtuustossa 26 vuotta.

SDP:llä on neljä edustajaa EU-parlamentissa. Heistä Riitta Myller on ainoana ollut siellä alusta asti, Reino Paasilinna, Paasio ja Jörn Donner valittiin syksyllä 1996. Myös Donner on ilmoittanut luopuvansa yhden vaalikauden jälkeen.

Paasio ei ollut huolissaan sosiaalidemokraattien jälkikasvusta parlamentissa. Hänen mukaansa hyviä ehdokkaita on tarjolla, ja kiinnostusta on paljon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.