Mainos

Perssonin Emu-myönteisyydestä kohu

Ruotsin pääministerin Göran Perssonin mukaan Ruotsin liittyminen rahaliitto Emuun on väistämätöntä, ja kruunun korvaaminen eurolla vain ajan kysymys. Lausunto sai Ruotsissa aikaan kovan kohun, sillä tähän asti Persson ei ole ottanut emu-jäsenyyteen mitään kantaa.

Brittilehti Financial Timesin haastattelussa Persson sanoi, ettei Emun ulkopuolelle jääminen ole pidemmän päälle mahdollista Ruotsille. -Meidän on mahdotonta sanoa ei. Meillä on vain kaksi vaihtoehtoa: joko sanomme kyllä, haluamme mukaan nyt tai sitten sanomme kyllä, mutta tulemme mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa , Persson sanoi haastattelussa.

151199, Ruotsi

Persson totesi kuitenkin, etteivät ruotsalaiset äänestäjät ole vielä täysin mukana Emu-keskustelussa, vaikka poliittinen eliitti, lehdistö ja markkinat vaativatkin hallitukselta pikaista päätöstä asiassa. Sekä Persson itse että hänen lehdistösihteerinsä kiirehtivät vakuuttamaan, ettei pääministerin lausunnossa ollut itse asiassa mitään uutta. Persson sanoi lisäksi, ettei hän vielä ole päättänyt omaa kantaansakaan jäsenyyskysymykseen. (MTV3-STT)
Risto Repo kertoo Ruotsin Emu-kannasta (1 23")

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.