Mainos

Persson: Ulkoministeriön virkamiehet tiedottivat hitaasti

Ruotsin pääministeri syyttää maan ulkoministeriötä hallituksen hitaasta reagoinnista Aasian luonnonkatastrofissa. Ruotsiin perustetaan nyt komissio selvittämään turman hoitoa.

Ruotsin pääministerin Göran Perssonin mielestä maan ulkoministeriön virkamiehet ovat syypäitä hallituksen hitaaseen reagointiin Aasian hyökyaaltokatastrofissa. Persson katsoo, että vaikka tietoja monia ruotsalaisia koskettavasta tapahtumasta oli, niin tiedottaminen hänelle ja ulkoministerille kesti.

- On aivan ilmeistä, että ulkoministeriöön oli tullut fakseja, joita meille ei selostettu, Persson sanoi toimittajille hallituksen kokoonnuttua yhdessä kuninkaan kanssa linnassa tänään iltapäivällä.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa valitti Dagens Nyheter -lehden haastattelussa, että hän sai katastrofista tiedon vasta puolitoista vuorokautta sen jälkeen.

- Se ei ole hyväksyttävää eikä myöskään se, että tieto minulle tuli niin myöhään, Persson sanoi.

Persson sanoi olleensa jo tapaninpäivänä tietoinen siitä, että kyse oli suuresta katastrofista. Vasta seuraavana aamuna hänelle kuitenkin kerrottiin, että tapahtuma kosketti monia ruotsalaisia.

Ruotsiin perustetaan komissio selvittämään Aasian turman hoitoa

Ruotsiin perustetaan tutkintakomissio, jonka tehtävänä on muun muassa selvittää hallituksen toimintaa Aasian hyökyaaltokatastrofin yhteydessä. Hallituksen ja opposition kerrotaan päässeen asiasta sopimukseen tänään.

Pääministeri Perssonin mukaan komissioon tulee 4-5 jäsentä. Pääministeri aikoo ottaa yhteyttä jäsenehdokkaisiin vielä tämän illan kuluessa. Hän toivoo komission kokoonpanon olevan selvillä huomenna.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.