Mainos

Persson pohtii Emu-kantaansa

Ruotsin pääministeri Göran Persson haluaa odottaa vuoden 2001 kevääseen ennen kuin päättää suhtautumisestaan Emuun.

Persson sanoi tänään Brysselissä, että hän tyytyy EU:n komission päätökseen, jonka mukaan Ruotsi ei tässä vaiheessa täytä Emu-ehtoja.
-Kaikkihan kuitenkin tietävät, että todellinen selitys on se, että hankkeella ei ole poliittista tukea Ruotsissa. Ja kaikki tietävät, että olisimme voineet liittyä, jos olisimme halunneet. Ruotsin sosiaalidemokraatit pitävät puoluekokouksen syksyllä 2001. Noin puoli vuotta ennen puoluekokousta ilmoittaa puolueen johto Emu-kannastaan, Persson kertoi.

Yhteistä eurovaluuttaa eivät Ruotsin lisäksi ryhdy ensi vaiheessa käyttämään myöskään Tanska, Britannia ja Kreikka. Tanskan entinen pääministeri Poul Schlüter arveli tänään, että Tanska, Ruotsi ja Britannia tulevat mukaan muutaman vuoden kuluessa.
-Vuosi 2002 olisi erinomainen ajankohta, sillä silloin voisimme samalla ottaa käyttöön uudet rahat, sanoi Schlüter, joka on nykyisin EU:n parlamentin jäsen.

Schlüter arvosteli kärjekkäästi Ranskaa ja sen presidenttiä Jacques Chiracia, joka on vaatinut vastoin muiden kantaa ranskalaisen nimittämistä Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi.
-Ranska harjoittaa itsekeskeistä ja vanhanaikaista ulkopolitiikkaa, joka kerta kerran jälkeen tuo suuria ongelmia eurooppalaiseen yhteistyöhön, Schlüter sanoi.
(STT-TT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.