Englantilainen personal trainer kertoo, kuinka 16:8-pätkäpaastoaminen paransi hänen oloaan ja suosittelee samaa ruokavaliota myös muille. Paasto ei kuitenkaan välttämättä tuo kaikille yhtä hyviä tuloksia.
Personal trainer ja terveysvalmentaja Max Lowery vannoo pätkäpaastoamisen nimeen. Mies on kirjoittanut kirjan The 2Meal Day, jossa hän kertoo, miksi kaikkien kannattaisi syödä vain kaksi kertaa vuorokaudessa.
Vielä neljä vuotta sitten Lowery oli töissä pankkimaailmassa, ja elämää värittivät alkoholi ja univelka. Sitten mies lähti matkustelemaan Etelä-Amerikkaan, jossa hän alkoi ensin syödä vain 1–1,5 kertaa päivässä säästääkseen rahaa.
Lowery söi tavallisesti buffeteissa kerran päivässä valtavan aterian noin iltakuuden ja seitsemän maissa.
– Se tuntui mahtavalta, hän kuvaa The Insider-lehdessä.
Kun Lowery palasi takaisin Lontooseen ja aloitti syömään kolme kertaa päivässä, hän kertoo muuttuneensa uneliaaksi ja alkaneensa ajatella vain seuraava ateriaansa. Miehen kehon rasvapitoisuus nousi seitsemästä 12 prosenttiin.
LUE MYÖS: Ruokamorkkis ja paasto mielessä? "Euforian jälkeen tulee ongelmia"
Ilman ruokaa 16 tuntia vuorokaudessa
Lowery alkoi tutustua aiheeseen, ja ymmärsi, että oli noudattanut pätkäpaastoa. Siinä syödään tavallisesti kahdeksan tunnin aikana ja ollaan syömättä eli paastotaan 16 tuntia. Päivässä nautitaan siis vain aamupala ja lounas tai lounas ja illallinen.
