Mainos

Perloksen irtisanotuille EU-tukea

Suomen hakemus liittyy irtisanomisiin matkapuhelintarvikkeita valmistavan Perlos-yhtiön kahdella tehtaalla.erlos-hakemuksessa pyydetään globalisaatiorahastolta tukea 2 miljoonaa euroa.

EU-komissio on hyväksynyt Suomen Euroopan globalisaatiorahastolle tekemän hakemuksen Perloksen tehtailta irtisanottujen tukitoimiin.

Suomi haki rahaston tukea kaksi miljoonaa euroa tehtailta irtisanotuille työntekijöille sekä alihankkijoiden ja jatkojalostajien irtisanomille työntekijöille. Tuen edellytyksenä on vähintään vastaava Suomen valtion osuus. Lopullisen päätöksen globalisaatiorahaston avustuksesta tekevät Euroopan parlamentti ja neuvosto.

Globalisaatiorahaston tukea käytetään irtisanottujen työntekijöiden koulutukseen sekä uudelleensijoittumiseen ja työllistymistukeen. Rahastosta myönnetään tukea muun muassa työnhakuneuvontaan, ammatinvalinnan ohjaukseen, koulutukseen, oman yrityksen perustamiseen sekä työnhaku- ja liikkuvuusavustuksiin.

Työministeri Tarja Cronberg on tyytyväinen Suomen hakemuksen nopeaan ja myönteiseen käsittelyyn EU-komissiossa. Hän uskoo, että rahaston tuki antaa uusia mahdollisuuksia auttaa Perloksen Joensuun ja Kontiolahden tehtailta irtisanottuja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.