Perinteikäs F1-talli myytävänä! Williams-nimi saattaa kadota lähtöruudukosta, pääyhteistyökumppanin sopimus irtisanottiin

6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Williamsin F1-talli on ajautunut pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin. Taustayhtiö Williams Grand Prix Holdings (WGPH) kertoo harkitsevansa tallin myymistä osittain tai kokonaan.

WGPH sanoo muun muassa Motorsport.comin mukaan harkitsevansa kaikkia mahdollisia strategisia vaihtoehtoja F1-tallin ja sen työntekijöiden tulevaisuuden turvaamiseksi. Näihin vaihtoehtoihin lukeutuu myös tallin myyminen, joko kokonaan tai osittain, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.

Tällä hetkellä Williams etsii kiinnostuneita ostajia.

– Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Keskusteluiden helpottamiseksi yhtiö ilmoittaa muodollisen myyntiprosessin alkamisesta, tiedotteessa sanotaan.

Jonkinlaisen pienen sijoittajaryhmän kanssa on jo käyty alustavia keskusteluita.

– Toistaiseksi ei ole mitään varmuutta siitä, että keskustelut johtavat tarjoukseen, tai siitä, minkälaisilla ehdoilla tarjous tehdään.

Tallipäällikkönä toimivan Claire Williamsin mukaan tallin myyminen voi johtaa siihen, että perinteikäs Williams-nimi katoaa F1-sarjan lähtöruudukosta. Vuonna 1977 perustettu Williams on saavuttanut vuosien saatossa yhdeksän valmistajien maailmanmestaruutta, Ferrarin (16) jälkeen toiseksi eniten.

– On varmastikin liian aikaista tehdä olettamuksia siitä, miksi tallia pitäisi tai ei pitäisi kutsua. Perheemme haluaisi kuitenkin nähdä Williams-nimen F1:ssä, Williams sanoo RaceFansin mukaan.

– Tämä uutinen ei tarkoita sitä, etteikö tallimme kilpailisi vielä monta vuotta. Tässä on kyse tallin tulevaisuuden turvaamisesta ja sen varmistamisesta, että tulevaisuutemme voisi olla menestyksekäs.

Williamsin perustanut Claire Williamsin isä Frank Williams on aiemmin vastustanut luomuksensa myymistä, mutta nyt ajat ovat sellaiset, että isä-Williamskin suhtautuu asiaan suopeasti.

– Hän on aina pitänyt huolen siitä, että tallin ja sen työntekijöiden etu tulee ensin. Teemme niin nytkin, Claire Williams sanoo.

Ero pääyhteistyökumppanista

Williams kertoo myös irtisanoneensa pääyhteistyökumppaninsa ROKitin kanssa tehdyn sopimuksen, jonka oli määrä jatkua vuoteen 2023. Yhteistyö päättyy välittömästi. Myös ROK Drinksin, toisen merkittävän yhteistyökumppanin, kanssa tehty sopimus on irtisanottu.

WGPH teki viime vuonna noin 14 miljoonan euron tappiot. Edellisvuoden tulos oli saman verran plussalla. Toimitusjohtaja Mike O’Driscollin mukaan yhtiön tulot ovat laskeneet, koska F1-tallin suorituskyky on heikentynyt merkittävästi. Williams on ollut kahdella viime kaudella F1-sarjan selkeästi heikoin talli.

Tänä vuonna tallin tulot romahtavat entisestään, kun F1-kausi typistyy koronavirustilanteen vuoksi tai jää pahimmassa tapauksessa kokonaan ajamatta. Williams on jo kauan sitten kertonut lomauttavansa työntekijöitään ja leikkaavansa muun muassa kuljettajiensa George Russellin ja Nicholas Latifin palkkoja.

Juttua täydennetty Claire Williamsin kommenteilla ja muutettu otsikkoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja