Perheeseensä kohdistetuista karmeista tappouhkauksista avautunut erotuomari paljastaa Valioliiga-potkujensa syyn – halventava video päätyi työnantajan silmiin

Vajaat puolitoista vuotta sitten Englannin Valioliigasta potkut saanut jalkapallotuomari Bobby Madley kertoo saaneensa kenkää hänen tuttavalleen lähettämänsä videon päädyttyä työnantajan nähtäväksi.

Madley ei ole tuominnut otteluakaan Valioliigassa elokuun 2018 jälkeen. 34-vuotias erotuomari suuntasi tilaanteen kärjistyttyä Norjaan, jossa hän joutui aloittamaan uransa uudelleen nelosdivisioonatasolta.

Aiemmin sosiaalisessa mediassa kokemastaan julmasta kohtelusta avautunut Madley kertoo nyt syyllistyneensä itse muiden pilkkaamiseen. Hän kuvasi lyhyen videon näkemästään liikuntarajoitteisesta ihmisestä ja lähetti sen tuttavalleen Snapchat-palvelussa.

Taustalla oli lehtiartikkeli, jossa Madleya itseään oli solvattu ylipainoiseksi.

– Istuin autossani puhelin kädessäni, kun ohitseni käveli liikuntarajoitteinen henkilö. Sitä seuranneesta osasta olen häpeissäni, Madley kertoo blogissaan uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Kuvasin kuuden sekunnin videon sanomatta mitään. Lähetin sen Snapchatiin, johon lataan kaikki videoni, jotka aion säästää puhelimeeni.

– Kirjoitin videoon, että ”minulla on mahdollisuus voittaa vanhempien juoksukisa tänä vuonna”. Kontekstista irrotettuna ymmärrän sen näyttävän häpeälliseltä. Tarkoituksena oli kuitenkin, että vitsi on suunnattu minuun itseeni, Madley selvitti.

Madley kertoo videon kuitenkin päätyneen hänen luottamansa tuttavansa kautta Valioliigan erotuomaritoiminnasta vastaavan tahon silmiin, mikä tiesi välittömästi potkuja.

– Kadun sen videon kuvaamista ja lähettämistä, vaikka se oli vain mustaa huumoria. Tarkoitukseni ei ollut häpäistä ketään.

– Vaikka ymmärrän täysin sen, että työnantajasta on tärkeää ottaa syrjintä vakavasti, päätös järkyttää minua yhä, Madley sanoo.

– En koskaan voi hyväksyä sen tarpeellisuutta ja oikeellisuutta. Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet minulle henkistä kidutusta, hän kertoi.

Karmeita uhkausviestejä perheen murhaamisesta

Madley ei pystynyt Valioliiga-aikanaan käyttämään sosiaalista mediaa liigan sääntöjen takia, mutta potkujen jälkeen hän on avautunut kokemastaan häirinnästä. Viime keväänä hän kertoi sosiaalisen median tuovan tuomareilla psyykkisiä vaikeuksia, mistä hän sai tylyä palautetta lehdistöltä.

– ”Ei mitään hajua, mistä Bobby Madley puhuu”, kuului BBC:n toimittajan kommentti tänä aamuna. No, tässä on syitä, mikseivät tuomarit käytä sosiaalista mediaa, Madley aloitti vastauksensa Twitterissä.

Madley julkaisi perään useita saamiaan vihaviestejä, jotka olivat toinen toistaan karmeampia.

– No niin jätkät, aiomme tappaa Bobby Madleyn sen jälkeen, kun olemme murhanneet hänen perheensä hänen silmiensä edessä. Ketkä ovat mukana? yksi viesteistä kuului.

– Vihaan Bobby Madleya koko sieluni kyllyydestä. Toivon, että hänen vaimonsa kuolee. Toivon, että hänen lapsensa kuolevat mitä kivuliaimmalla tavalla ja toivon, että karhu raiskaa hänet kuoliaaksi.

– Bobby Madley, toivon, että saat syövän ja lapsesi kuolevat.

– Voin ilomielin viettää loppuelämäni vankilassa, jos saisin murhata Bobby Madleyn ja hänen perheensä.

– Tätä tapahtuu tuomareille joka viikko! Sen täytyy loppua! Madley jatkoi.

Madley on ollut brittilehtien hampaissa vielä Englannista lähdettyään. Hänen avioeroaan ja uutta suhdettaan on puitu maan juorulehdissä.

Lue myös:

    Uusimmat