Mainos

Perheenisät käyttivät hyväkseen jopa satoja lapsia

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan laajaa lapsiin kohdistuneiden hyväksikäyttöjen sarjaa.

Poliisin tiedotteen mukaan uusimaalaisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä syksyllä 2011 käynnistynyt tutkinta on paljastanut laajan seksuaalirikosten sarjan. Tutkinnan kuluessa on tähän mennessä otettu kiinni seksuaalirikoksista epäiltyinä 10 miestä. Viimeiset kaksi epäiltyä pidätettiin keskiviikkoaamuna. Epäillyt eivät tunne toisiaan, mutta heillä on ollut osittain samoja uhreja. He ovat olleet sukupuoliyhteydessä ainakin yhden lapsen kanssa.

Houkutus keskustelupalstoilla

Poliisin mukaan miesten epäillään lähestyneen kesästä 2009 lähtien vähintään satoja 9 - 15 -vuotiaita tyttöjä nuorten suosimissa nettipalveluissa ja keskustelufoorumeilla. Miehet ovat esiintyneet nimimerkeillä ja pyrkineet aluksi kontaktiin tyttöjen kanssa kehumalla heidän ulkonäköään ja kommentoimalla kiinnostuneena heidän keskustelujaan. Miesten kommentit ja kysymykset ovat pian muuttuneet seksuaaliviritteisiksi ja johtaneet erilaisiin seksuaalisiin ehdotuksiin ja tapaamisyrityksiin.

Osa kontakteista on johtanut tapaamisiin, joissa miehet ovat olleet sukupuoliyhteydessä alle 15-vuotiaiden uhriensa kanssa. Miehet ovat ajaneet pitkiäkin matkoja tapaamaan tyttöjä. Seksuaaliset teot ovat tapahtuneet uhrien päivittäisympäristössä koulujen, kotien ja ostoskeskusten läheisyydessä tai miesten autoissa, maastossa ja joitakin kertoja epäiltyjen asunnossa tai hotellissa. Osa epäillyistä on maksanut tytöille pieniä rahasummia tai toimittanut heille alkoholijuomia ja tupakkaa palkkiona seksuaalipalveluista.

Ympäri maata

Poliisi epäilee vuosien 1965 ja 1991 välillä syntyneitä miehiä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, hyväksikäytöistä ja niiden yrityksistä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja seksipalveluiden ostamisesta alaikäisiltä.

Epäillyt miehet ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta, Länsi- ja Itä-Uudeltamaalta, Hämeestä sekä Tampereen ja Pirkanmaan ympäristöstä. Yhtä lukuun ottamatta epäillyillä ei ole rikollista taustaa. Osa epäillyistä elää pysyvässä parisuhteessa perheellisinä. Nettikeskusteluissa useimmat heistä ovat antaneet valheellisia tietoja iästään, ammatistaan ja elämäntilanteestaan.

Poliisi jatkaa hyväksikäyttösarjan tutkintaa ja pyytää hyväksikäytön tai sen yrityksen kohteeksi joutuneita ilmoittamaan tapauksista asuinpaikkakuntansa poliisille.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.