Mainos

Perheenäiti sai tarpeekseen: "Kaikille teille, jotka tuomitsette, kun kaivan lapselleni iPadin esiin ravintolassa..."

Ravintolailta yhdessä perheen kanssa voi kuulostaa mukavalta ajanvietteeltä, mutta erään äidin mukaan kyse on jostain aivan muusta kuin rentouttavasta kokemuksesta. 

Lapsia on lähes mahdoton istuttaa ravintolapöytään koko illan ajaksi, mikä häiritsee niin vanhempien kuin muidenkin ruokailijoiden elämystä. Erilaiset laitteet ja viihdykkeet ovatkin hyviä keinoja saada lapsi istumaan aloillaan, mutta kaikki eivät tätä tapaa hyväksy. 

Nimimerkkillä ”Kyllästynyt äiti” kirjoittava vanhempi onkin nyt julkaissut avoimen kirjeen kaikille niille, jotka tuomitsevat iPadin käytön ravintolassa.

–  Hyvät tuomitsevat ruokailijat, olen huomannut, millä tavoin katsotte minua silloin, kun asetan lapseni tuoleihin ja annan heille molemmille iPadit. Kasvonne ilmeet paljastavat hyvinkin selvästi, mitä mieltä olette minusta. Laiska. Itsekäs, äiti kirjoittaa. 

Äiti kertoo olevansa pahoillaan, mutta ei aio muuttaa mieltään ravintolakäyttäytymisensä suhteen. Äidin mukaan lasten kanssa ulkona syöminen on rankkaa työtä, johon teknologia tuo pientä helpotusta. 

Vanhemmat haluavat myös taukoa ruoanlaitosta

Äiti selittää, että kotona ruokailu kestää noin parikymmentä minuuttia, mutta ravintolassa lapset voivat joutua istumaan paikoillaan jopa parikin tuntia. Lisäksi useimmissa ravintoloissa odotetaan, että lapset olisivat hiljaa.

– IPadien mukaan tuominen on yksinkertaisesti paras tapa auttaa lapsia selviytymään tästä heille melko tylsästä kokemuksesta.

Äiti ymmärtää, että monien mielestä lapsiperheiden tulisi pysyä kotona, jos lapset aikovat pelata koko ravintolaillan. Äiti kuitenkin puolustaa kaikkia lapsiperheitä kertomalla, että he käyttävät suurimman osan elämästään suunnitellen tai valmistellen aterioita perheilleen.

– Joskus vain todella haluan tauon keittiöstä ja mennä syömään ruokaa, jonka joku muu on valmistanut.

Ulkopuolisen silmiin saattaa näyttää siltä, että lapset eivät tee muuta kuin käyttävät iPadejaan, mutta ulkona syöminen on äidin mukaan tärkeä sosiaalinen kokemus.

– Haluan lasteni oppivan, kuinka ravintolassa käyttäydytään. Mutta ymmärrän myös heidän rajansa. Jos pyydät kahta nälkäistä lasta istumaan hiljaa ja odottamaan heidän ruokiaan, se on enemmän kuin mihin he kykenevät. Niinpä annan heidän pelata pelejä odotteluajan – joten ampukaa minut, äiti toteaa.

Äidin mukaan ironista tässä asiassa on, että suurin syy tablettien kotiin jättämiselle on yleensä se, että vanhemmat haluavat kunnioittaa muita ruokailijoita.

Hän uskoo, että ihmiset haluavat mukavan ja rauhallisen illallisen ilman meluavia lapsia. Tämä onnistuu parhaiten erilaisten viihdykkeiden, kuten mobiililaitteiden avulla. Teknologian avulla on mahdollisuus luoda nautinnollinen kokemus niin lapsille, vanhemmille kuin muillekin ruokailijoille.

Katso videolta, kuinka näiden lasten ravintolakäynti oikein sujui. 


Lähde: Netmums 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.