Mainos

Äiti pahastui muiden aikuisten alkoholin käytöstä vanhempien ja lasten iltapäivätapaamisessa – "Tuntuu täysin sopimattomalta ja tarpeettomalta"

Miksi vanhemmat juovat alkoholia lastensa edessä, eräs äiti ihmettelee.

Neljän lapsen äiti Jessica Offer kertoo 8-vuotiaan tyttärensä olleen todella innoissaan tapaamisesta, jossa luokkatovereiden ja heidän vanhempiensa oli tarkoitus viettää iltapäivä yhdessä rennoissa merkeissä. Vanhempia oli pyydetty tuomaan päivällä kahden aikoihin sovittuun tapaamiseen myös ruokaa, jota vanhemmat voisivat nauttia lasten leikkiessä keskenään. Kaivettuaan omat eväänsä esiin äiti järkyttyi siitä, mitä useampikin vanhempi oli tuonut mukanaan.

– Järkytyin huomatessani, että viidestätoista vanhemmasta vähintään kuusi joi alkoholia, jota he olivat tuoneet mukanaan. Kello kahdelta iltapäivällä, äiti kertoo.

Äiti ei voinut ymmärtää, miksi vanhemmat olivat ajatelleet tarvitsevansa alkoholia päivällä järjestetyssä sosiaalisessa tapahtumassa, jossa oli paikalla vähintään kolmekymmentä lasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ymmärrän, että he saattoivat olla janoisia ja haluta jotain juotavaa, mutta olutta, oikeasti? Offer kyselee. 

Alkoholia käyttävä vanhempi ei hyvä roolimalli?

Ymmärrettyään, että hyvin moni läsnä ollut aikuinen nautti alkoholia, äiti alkoi tuntea olonsa epämukavaksi. Hänestä ei tuntunut enää mukavalta antaa tyttärensä viettää aikaa tässä seurassa, joten hän päätti poistua tyttärensä kanssa kesken tapaamisen. Offer kertoo pohtivansa sitä, miksi nyky-yhteiskunnassa yhä useammat aikuiset haluavat juoda alkoholia lastensa läsnä ollessa.

– Mikseivät vanhemmat vain voi osallistua lasten ja muiden vanhempien kesken järjestettyyn tapaamisen ilman juomista? Se tuntuu minusta vain täysin sopimattomalta ja tarpeettomalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos aikuiset kokevat tarvetta juoda jokaisessa sosiaalisessa tapahtumassa, en usko, että he ovat kovin hyviä roolimalleja lapsilleen. Näin he välittävät lapsilleen viestiä siitä, että alkoholi kuuluu normaalina osana jokapäiväisiä sosiaalisia tilanteita. Eikä se kuulu.

Naisen mukaan ajatus siitä, että alkoholin käytön näkemisestä ei olisi lapselle haittaa, on väärä. Tekstissään nainen vetoaa tutkimukseen, jonka mukaan kotona alkoholin käytölle altistuvat lapset aloittavat alkoholin käytön aikaisemmin ja ajautuvat nuorena todennäköisemmin ongelmakäytön pariin.

– Pakkaa sen sijaan mukaan vettä ja jalkapallo, ja osoita lapsillesi, että sinulla voi olla hauskaa toisten aikuisten kanssa ilman alkoholiakin, nainen neuvoo.

Lähde: Kidspot

***

6:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.