Perheenäiti meni lääkäriin kylkikivun takia – sai kuulla karmean uutisen: "En ollut huomannut mitään erilaista"

5:07
Videolla keskustellaan suolistosyövästä.

26-vuotiaan naisen suolistosyöpä ei ollut oirehtinut juuri mitenkään. Aiheesta uutisoi muun muassa australialainen 9 News -sivusto.

Uusiseelantilaisella Tegan Hollierilla todettiin neljännen asteen suolistosyöpä, vaikka hänellä ei ollut juuri minkäänlaisia oireita. 

Kipua vasemmassa kyljessä

26-vuotias Tegan meni lääkäriin, kun hänen vasemman kylkiluunsa alla tuntui kipua. Alun perin lääkäri ajatteli, että hänellä on munuaistulehdus. Koska ulosteessa oli tullut verta, hänet vietiin jatkotutkimuksiin.

Kun lääkäri painoi Hollien vatsaa, hän tunsi kipua lähellä umpilisäkettään. Sellaista kipua hän ei ollut koskaan tuntenut.

– Hyppäsin melkein ilmaan kivun takia.

Tähystyksessä havaittiin syöpä

15. tammikuuta Tegan meni paksusuolen ja mahan tähystykseen. Tutkimusten jälkeen hänellä todettiin neljännen asteen suolistosyöpä.

Diagnoosi oli shokki.

– En ollut huomannut mitään erilaista, hän kertoo.

Leikkaus ja kemoterapia

Tegan joutuu leikkaukseen, jossa poistetaan kasvain, puolet hänen paksusuolestaan sekä neljännes ohutsuolesta. Lisäksi hän aloittaa kolme kuukautta kestävän kemoterapian.

Teganilla todettiin Lynchin syndrooma, joka on geneettinen sairaus. Lynchin syndroomaa sairastavilla on suurempi riski sairastua syöpään.

Yrittää ajatella positiivisesti

Nainen pitää kaikesta huolimatta kiinni positiivisesta elämänasenteestaan. Asenne on hänelle tuttu ajoilta, jolloin hän pelasi softballia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on kuin peli mieleni ja kehoni välillä.

Neuvoo huolehtimaan terveydestä

Tegan toivoo, että ihmiset kiinnittäisivät enemmän huomiota terveyteensä. On ihan hyväksyttävää mennä lääkärille, jos on tarve.

– Et voi vain ylenkatsoa pieniä vaivojasi.

– Olisin saattanut vain kuolla tietämättä miksi. Olisin voinut päätyä tilanteeseen, jossa kukaan ei voisi auttaa minua.

Teganin tuttavapiiri on kerännyt rahaa naiselle ja hänen kumppanilleen Courtneylle sekä tämän kahdelle lapselle. Ei tiedetä, kuinka kauan Tegan joutuu olemaan pois töistä. Hän ei ole oikeutettu sairauspäivärahaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja