Perheenäiti lähti Balille viettämään ”uutta häämatkaansa” – sairastui vakavasti, vaipui koomaan ja kuoli

Uusiseelantilainen kahden lapsen äiti vietti toista häämatkaa miehensä kanssa Balilla, kun hän sairastui vakavasti. Nainen makasi kuukauden koomassa sairaalassa ja kuoli vain muutamia päiviä ennen hänelle järjestettyä evakuointilentoa. 

Yllä olevalla videolla kerrotaan tytöstä, joka menetti yllättäen muistinsa harvinaisen sairauden takia.

41-vuotias Abby Hartley saapui elokuun alussa Balille miehensä Richardin kanssa viettämään heidän "toiseksi häämatkaksi" kutsumaansa lomaa. Kyseessä oli pariskunnan ensimmäinen irtiotto arjesta ilman lapsiaan, Sophieta ja Tobya.

Kun Abby oli juuri lopettanut videopuhelun lastensa kanssa, häneen iski lamauttava kipu ja hänet vietiin sairaalaan.

Tutkimuksissa paljastui, että hänen suolensa oli kiertynyt mutkalle.

Kirurgien onnistui poistaa suolen pätkä, mutta 48 tuntia myöhemmin Abbylla todettiin äkillinen hengitysvaikeusoireyhtymä, minkä vuoksi hän joutui taistelemaan hengestään Nusa Duan sairaalan teho-osastolla.

Pyysivät apua sairaalakuluihin

Sairaalalaskun hinta nousi yli sadan tuhannen dollarin.

Vakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta laskua, sillä firman mukaan tauti liittyi aikaisempiin olosuhteisiin.

Muun muassa News.com.au-sivusto kertoo, että Abbyn perhe oli pyytänyt Uuden-Seelannin hallitukselta apua, jotta he voisivat tuoda äidin kotiin hoitohenkilökunnan läsnäoloa vaativalla evakuointilennolla, mutta tähän ei suostuttu.

Perhe perusti joukkorahoitussivuston, jotta he saisivat tarpeeksi rahaa lennon järjestämieen.

Abby kuoli sairaalaan

Hetken näytti lupaavalta. Perhe oli saanut lahjoituksia yli 200 000 dollarin edestä, ja lennon valmistelut olivat loppusuoralla.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä Sophie kertoi, että äidille oli annettu lupa lentää.

Muutamaa päivää myöhemmin, sunnuntaiaamuna, Abby kuitenkin menehtyi. Hän oli maannut liki kuukauden koomassa ennen kuolemaansa.

Eivät kanna kaunaa valtiolle

– Äiti sai nyt rauhan, ja olemme äärimmäisen kiitollisia monista ilon ja rakkauden vuosista, jotka äitimme toi meille, tytär kirjoitti joukkorahoituskampanjasivulla.

Sophie kirjoittaa myös, että heillä ei ole mitään hallitusta vastaan ja että he ymmärtävät päätöksen olla auttamatta heidän äitiään.

Lue myös:

    Uusimmat