Perheenäiti kieltäytyi lääkärien tarjoamista syöpähoidoista ja käytti vaihtoehtohoitoja – menehtyi 37-vuotiaana

Brittinainen ei halunnut altistaa itseään tavalliselle hoidolle, vaan haki apua vaihtoehtohoidoista.

Katie Britton-Jordan menehtyi 37-vuotiaana rintasyöpään kieltäydyttyään tavallisista hoidoista. Kuolemasta kertoi Katien mies ja 5-vuotiaan tyttären isä, Neil, vaimonsa Facebook-sivulla

Rinnasta paljastui kolme syöpäkasvainta

Katie huomasi kolme vuotta sitten tytärtään imettäessä, ettei vasen rinta tuottanut enää kunnolla maitoa. Rinnassa tuntui myös kipua, ja hän hakeutui lääkäriin. Aluksi lääkäri oli optimistinen, mutta lopulta tutkimuksissa paljastui, että rinnassa oli kolme syöpäkasvainta.

Lääkärit suosittelivat rinnan poistoa sekä kemoterapiaa ja sädehoitoa, mutta potilas kieltäytyi hoidoista. Hän ilmoitti niiden sijaan kääntyvänsä vaihtoehtoisten hoitojen puoleen.

Vuonna 2017 Katie kommentoi ihmetystä herättänyttä päätöstään.

– Tunnen oloni hyväksi, voin edelleen työskennellä ja huolehtia tyttärestäni, hän sanoi tuolloin.

– Ruokavalioni, joka koostuu pääasiassa tuoreista marjoista ja hedelmistä, on todella auttanut. Jos saisin kemoterapiaa, luulen, että joutuisin olemaan lähes vuodepotilaana. Olen nähnyt ystävieni saavan sitä ja se vaikuttaa heidän loppuelämäänsä. Se on hirveää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen käytti hoitoinaan vegaaniruokavalion lisäksi muun muassa merilevää ja happikammiota. Hän oli myös löytänyt ulkomailta immunoterapeutin, jonka apua saadakseen hän oli alkanut kerätä rahaa.

Kevään kuluessa Katie julkaisi Facebook-sivullaan tietoja voinnistaan, kertoen, etteivät lääkärit enää voineet tehdä enempää hänen hyväkseen. Toukokuun lopussa hän menehtyi. 

Asiantuntija kehottaa yhdistämään hoitoja

Syöpäjärjestö Penny Brohn UK:n lääketieteellinen johtaja Catherine Zollman ei suosittele ammattilaisten avun hylkäämistä syövän löytyessä.

– Autettuamme syöpää sairastavia ihmisiä yli 35 vuotta olemme varmistuneet, että elämäntapamuutoksia, ruokavaliota ja vaihtoehtohoitoja voi yhdistää tavallisiin hoitoihin, kuten leikkauksiin, kemoterapiaan ja sädehoitoon, ja näin voi ehkäistä sivuvaikutuksia, kohentaa vointia ja varmistaa pidemmän eliniän, Zollman toteaa Daily Mailin haastattelussa.

– Jos terveydenhuollon tarjoama hoito on todennäköisesti toimiva, hoito ja seuranta ovat hyvin tärkeitä. Jos sen ikkunan ohittaa, parantuminen ei enää välttämättä ole mahdollista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The Sun, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat