Perheenäiti avautuu työssäkäyvien vanhempien ongelmasta – kesä on "äitien syyllisyyden aikaa"

Työssäkäyvä perheenäiti kirjoitti napakan blogitekstin turhauduttuaan kesän mukanaan tuomiin paineisiin.

Yhdysvaltain Missourissa asuva Megan Brammeier avautui blogissaan, kuinka joillekin perheille kesä on arkea siinä kuin muutkin vuodenajat, ja vanhempia vaivaa syyllisyys. 

– Opettajat laskevat päiviä, oppilaat riemuitsevat, uima-altaat aukeavat ja kaikki ovat valmiita hauskaan kesään. Kaikki, paitsi ne meistä, joilla ei ole vapaata, Brammeier kirjoittaa.

– Me olemme huhkineet löytääksemme korvaavaa lastenhoitoa kesäkuukausiksi, sekä maksaneet aivan liikaa hauskalta näyttävistä kesäleireistä kompensoidaksemme syyllisyyttä siitä, etteivät lapsemme saa lomaa tänäkään kesänä.

Mainostoimistossa työskentelevä 6-, 4- ja 1-vuotiaiden tytärten äiti kertoo tekevänsä töitä toisinaan myös iltaisin ja viikonloppuisin lasten ollessa paikalla. Kesälomaa ei ole tiedossa kenellekään, vaan lapset lähtevät aamuisin päivähoitoon ja leireille. 

Brammeier muistelee omaa lapsuuttaan, jolloin äiti oli kotona ja lapset saivat nauttia kiireettömistä kesäpäivistä sirkkojen siritystä kuunnellen ja kiiltomatoja ihaillen.

– Ei sillä, etteivätkö lapseni kokisi näitä, me todellakin karsimme aikataulujamme kesäisin tehdäksemme tilaa kiireettömälle ulkoilulle sekä vietämme viikonloput pääasiassa altaalla. Ja kappas, päivittäinen kiire jatkuu.

Brammeierin kirjoitus on saanut paljon tukea muilta vanhemmilta. People-lehden Facebook-sivulla lukuisat äidit ja isät kertovat kokevansa samaa. 

– Minusta tuntuu tältä joka kesä. Niin paljon tekemistä, muttei aikaa tehdä sitä. Mutta lapseni eivät tunnu enää juuri välittävän. Me järjestämme kesätekemistä kerran kuussa ja heittäydymme silloin täysillä. Työssäkäyvänä äitinä minulla on ainakin siihen varaa, kertoo eräs lukija. 

– Viime vuonna kysyin tyttäreltäni, haluaako hän enemmän äitiaikaa vai rahaa. Hän sanoi äitiaikaa. Silloin tiesin, että minun on paras jatkaa sesonkityössäni, vaikka se tarkoittaakin, että meidän on tultava toimeen vähemmällä. Aikaa ei voi korvata, kirjoittaa toinen.

– Jos työskentelet kokoaikaisesti, nauti illoista ja viikonlopuista. Voimia kaikille, joiden on pärjättävä valintojensa kanssa. Helppoa tietä ei ole. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: People, Blogi, GMA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja