"Pöyristyttävin asia, joka voi tapahtua synnytyksen aikana" – Sarah järkyttyi, kun nukutuslääkäri soitteli huonekaluliikkeeseen kesken keisarileikkauksen

Uusiseelantilainen äiti väittää, että anestesialääkäri soitti huonekaluliikkeeseen, vaikka keisarileikkaus oli kesken. Waitemaran terveyslautakunnan mukaan lääkärit tarvitsevat työssään tietokonetta ja kännykkää. Heidän mukaansa lääkärit saavat käyttää puhelinta oman harkintansa mukaan.

Uusiseelantilainen äiti Sarah Shaw väittää, että nukutuslääkäri soitti kännykällään huonekaluliikkeeseen kesken naiselle tehtävän hätäsektion. Nainen pitää lääkärin temppua röyhkeänä ja epäkunnioittavana, kertoo uusiseelantilainen Stuff.co.nz-sivusto.

Aiemmin Aucklandin kaupunginsairaalassa oli sattunut vastaavanlainen tapaus. Anestesialääkäri oli soittanut puhelun ja tarkistanut tietokoneelta varaamansa tennisajan, vaikka keisarileikkaus oli kesken.

Oma puhelu kesken keisarileikkauksen

Sarah kertoo Stuff.co.nz-sivustolle, että hänelle tehtiin joulukuussa 2012 hätäsektio North Shoren sairaalassa. Kyseessä oli hänen toisen lapsensa.

Sarahin mukaan keisarileikkaus oli itsessään jo hyvin traumaattinen kokemus. Kaiken kukkuraksi lääkäri alkoi näprätä puhelintaan.

– Olin liikuntakyvytön ja leikkaus oli kesken, mutta hänen piti saada hankittua joku kaluste huonekaluliikkeestä. Hän soitti ja halusi jutella heidän kanssaan siitä, mihin aikaan liike menisi kiinni ja miten hän voisi hakea sen. Ajattelin, että tuo on todella epäkunnioittavaa.

Sarah oli järkyttynyt lääkärin käytöksestä. Hän ajatteli, että lääkäri ei ollut ”mukana tässä hetkessä”.

– Hän ajatteli kalusteitaan, kun minä makasin pöydällä neula työnnettynä selkärankaani.

Kun Sarah kertoo muille tyttärensä syntymästä, hän kertoo lääkärin käytöksestä aina ensimmäiseksi. Hän kokee, että kyseessä oli ”pöyristyttävin asia, joka voi tapahtua synnytyksen aikana”.

Sarahin vauva joutui sairastumisen vuoksi olemaan sairaalassa yhdeksän päivää synnytyksen jälkeen. Sarah ei vielä tuolloin valittanut kännykän käytöstä.

Kännykän näprääminen ei olisi haitannut Sarahia, jos kyseessä olisi ollut hätätapaus. Huonekalujen noutamista varten soitettua puhelua hän ei voi hyväksyä.

– Minusta se on väärin!

Puhelimen käyttöä harkinnan mukaan

Waitematan terveyslautakunta ei vastannut suoraan Sarahin syytöksiin. He kuitenkin kannustavat ihmisiä ottamaan yhteyttä viranomaisiin, mikäli hoitotoimenpiteet huolettavat.

Tiedottajan mukaan kännykkä on olennaisen tärkeä työkalu, jonka avulla klinikalla työskentelevät voivat kommunikoida kunnolla kollegoidensa kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Waitematan terveyslautakunta on siirtänyt valtaosan potilasjärjestelmistä verkkoon. Sen vuoksi tietokoneita tai kännykkälaitteita tarvitaan joka päivä klinikalla. Lääkärimme saavat käyttää puhelimiaan oman harkintansa mukaan.

"Kännykän käyttöni ei ole ollut ongelma"

Keskiviikkona Stuff.co.nz tavoitti erään anestesialääkärin kommentoimaan tapausta. Hänkin oli juuri leikkaussalissa.

– Olen nyt valvomassa yksinkertaista toimenpidetta, johon ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota, lääkäri kirjoitti viestiin.

– Käytän tietokonetta ja kännykkä on taskussani. Potilas on hereillä ja tietää, että olen täällä sitä varten, jos tulee jokin hätä.

Lääkäri totesi, että hän ei käytä kännykkää, kun kyseessä on vakava tapaus tai monimutkainen toimenpide.

– Olen nukuttanut satoja potilaita, ellen jopa tuhansia keisarinleikkauksen yhteydessä. Kännykän käyttöni ei ole koskaan ollut ongelma

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat