Pep Guardiola tyrmää ManU-luotsi Solskjärin syytökset – "Joukkuettani ei ole rakennettu sen mukaan"

Manchester Cityn espanjalaisvalmentaja Pep Guardiola kiistää Ole Gunnar Solskjärin kritiikin, jonka mukaan Cityn pelaajat syyllistyvät taktisiin rikkeisiin häiritäkseen vastustajiensa pelirytmiä sekä estääkseen vastahyökkäyksiä.

Keskiviikkoiltana pelataan Valioliigassa kiihkeä Manchesterin paikalliskamppailu. Manchester Unitedin päävalmentaja Solskjär varoitteli ottelun alla omia suojattejaan siitä, kuinka Cityn pelaajat syyllistyvät rikkeisiin kentän niillä alueilla, joilla epätodennäköisemmin saa varoituksia.

– Meidän täytyy puolustaa hyvin ja olla valmiina heidän prässipeliinsä sekä agressiivisuuteensa. He astuvat kantapäillesi ja potkivat sinua. Ei epäilystäkään siitä, että he tulevat suorittamaan rikkeitä, Solskjär tilittää.

– He eivät saa keltaisia kortteja kentän kaikilla alueilla, eiväthän? Se johtuu siitä, kuinka he lähettävät monta pelaajaa kerralla ylöspäin yrittäessään voittaa palloa takaisin. Silloin he syyllistyvät virheisiin.

Cityn päävalmentajan Guardiolan mukaan Solsjkär yrittää kommenteillaan vaikuttaa erotuomari Andre Marrineriin, joka toimii ottelun päätuomarina Old Traffordilla pelattavassa paikalliskamppailussa.

– Siitähän tämä johtuu, ei epäilystäkään. En kuitenkaan usko, että hän onnistuu, koska me emme harrasta näitä asioita, Guardiola vastaa.

– Minun joukkuettani ei ole rakennettu sen mukaan. Kymmenvuotisen päävalmentajaurani aikana en ole kertaakaan valmistautunut otteluun miettien tällaisia asioita. Jalkapallossa joudut joskus syyllistymään rikkeeseen nopeiden kenttätapahtumien vuoksi, mutta koskaan en ole komentanut omiani rankaisemaan vastustajia, Guardiola lisää.

Illan otteluun lähdettäessä City on Valioliigassa kaksi pistettä sarjaa johtavan Liverpoolin perässä, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Voitolla kuudentena sarjassa olevasta Unitedista City nousisi Valioliigan kärkipaikalle yhden pisteen turvin, kun kautta on enää kolme kierrosta jäljellä.

Lue myös:

    Uusimmat