Kuin lasten pelistä! ManU-puolustuksen pöyristyttävä munaus saa tyrmäyksen pelaajalegendoilta – "Häpeällistä"

1:20
ManU:n puolustuslinja nukkuu Ruususen unta – Ba karkaa läpiajoon ja vie Basaksehirin johtoon.

Englannin suurseura Manchester United kärsi sokkitappion Mestarien liigassa keskiviikkona. Turkkilainen Basaksehir aiheutti Unitedille ensimmäisen tappion H-lohkossa ja ajoi Valioliigassa kontanneen joukkueen päävalmentajan Ole Gunnar Solskjärin tukalaan tilanteeseen.

Suurin huomio ottelussa kiinnittyi Basaksehirin ensimmäiseen maaliin. Tilanne sai alkunsa Unitedin kulmapotkusta, jonka joukkue antoi lyhyenä. Pallo päätyi Basaksehirille, ja Edin Visca lähetti pitkän kaaripallon keskiympyrään.

Kaikkien yllätykseksi ainoa paikalla ollut pelaaja oli Basaksehirin Demba Ba, joka sai harppoa vapaasti rangaistusalueen rajalle, josta upotti laukauksen verkkoon ohi Dean Hendersonin.

Unitedin puolustaminen tilanteessa aiheutti pöyristyneitä kommentteja. Kaikki joukkueen pelaajat olivat syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla, eikä kukaan huomannut Ban kärkkyvän yksin keskiympyrässä.

Voit katsoa maalin pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Entinen Unitedin keskikenttätaituri Paul Scholes kommentoi tilannetta BT Sportsille.

– Tuo on kuin alle kymmenvuotiaat pelaisivat jalkapalloa. Häpeällistä. Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä puolustus teki, Scholes sanoi BBC:n mukaan.

– Maali on naurettava. Tuosta voi syyttää ainoastaan pelaajia. Se ei ole valmentajien syy.

Myös toinen United-legenda Rio Ferdinand oli pöyristynyt. Ferdinandin mukaan vastaavaa ei näkisi edes Hackney Marshesissa, lontoolaisessa puistossa, jossa harrastelijat käyvät pelaamassa.

– Missä puolustus on? Ei tietoakaan ryhmittymisestä. Missä on henkilö, joka organisoi sitä?


– Toivon, että Ole sanoo heille, että he nolaavat hänet. Toivottavasti hän tekee asiansa selväksi pukukopissa, sillä nuo pelaajat tarvitsevat rakettia.

Hyökkääjä Robin van Persie ei ollut sanoissaan armollisempi. Unitedissakin maaleja iskenyt hollantilainen kuvaili puolustuksen toimintaa surkeaksi.

– En ole ikinä nähnyt joukkueen päästävän tuollaista maalia.

Solskjär ei liiemmin silitellyt omiensa päitä ottelun jälkeen. Hän kuitenkin otti vastuun tilanteesta itselleen.

– Ensimmäinen maali, jossa pelasimme lyhyen kulman ja unohdimme ylhäällä olevan miehen. Se on anteeksiantamatonta.

– Emme hoitaneet roolejamme. Se on minun vastuullani. Lyhyt kulma, jossa unohdimme puolustusvelvoitteet.

Tappio turkkilaisyllättäjälle tuli Unitedille pahaan paikkaan. Sunnuntaina kotimaassaan Arsenalille hävinnyt joukkue on valahtanut Valioliigassa sijalle 15. 

Kaksi voittoa, tasapeli ja kolme tappiota kuudessa ottelussa ei ole sitä, mitä Solskjärin joukkueelta odotetaan. Ottelun jälkeen norjalaisluotsilta kysyttiin hänen asemastaan joukkueessa.

– Kieltäydyn kommentoimasta tuota. Kausi on vasta alussa, mielipiteitä on esillä koko ajan. Täytyy pysyä vahvana. Minut on palkattu tekemään työtäni seurassa ja teen sitä parhaan kykyni mukaan henkilökuntani kanssa, Solskjär sanoi.

United kohtaa lauantaina Valioliigassa Evertonin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja