Pep Guardiola kyseenalaisti merkittävän sääntöuudistuksen, Manchester City joutui heti kärsijäksi – "Älkää kysykö mielipidettäni"

Arsenal löi Manchester Cityn Community Shieldissa

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kyseenalaistaa vahvasti uuden lisäaikasäännön, jonka tarkoitus on vähentää ajanpeluuta.

Manchester City koki sunnuntaina Arsenalia vastaan pelatussa Community Shieldissä katkeran 1-2-tappion rangaistuspotkukisan jälkeen. City oli marssimassa jo kohti voittoa, mutta lisäajan 11. minuutilla Leandro Trossard toi Arsenalin onnekkaasti tasoihin.

Pitkä lisäaika juontaa juurensa sääntömuutokseen, jolla pyritään vähentämään ajanpeluuta lisäämällä kaikki pelin ulkopuolella tapahtuneet viivästykset lisäaikaan. 

Guardiola kyseenalaisti sääntöuudistuksen ottelun jälkeen.

– Meidän on totuttava siihen. En sano tätä vain sen takia, että johdimme 1-0, mutta minusta pelissä ei tapahtunut niin paljoa, että lisäaikaa pitäisi antaa kahdeksan minuuttia, Guardiola toteaa Sky Sportsille.

– He (päättäjät) eivät konsultoi valmentajia tai pelaajia kysymällä heidän mielipidettään. Meidän on vain hyväksyttävä se, Guardiola jatkaa.

Samanlainen sääntö oli voimassa jo Qatarin MM-kisoissa. Tuolloin nähtiin niin ikään useita liki kymmenen minuutin mittaisia lisäaikoja. Guardiolan mukaan suuntaus on huolestuttava.

– Tällä pelimäärällä. Nyt emme pelaa 90 minuuttia, vaan 100 minuuttia. Se on varma. Jos he lisäävät aikaa jokaisesta maalista seitsemän maalin ottelussa, niin pelejä pelataan vielä kahdeksalta aamulla, Guardiola pohtii.

Rivien välistä voi tulkita, ettei espanjalainen valmentajavelho ole kovinkaan mielissään uudistuksesta. Suoraa mielipidettään hän ei kuitenkaan suostunut sanomaan.

– Olkaa kilttejä ja älkää kysykö mielipidettäni, Guardiola tuhahtaa.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta pitää uudistusta hyvänä.

– Ajanpeluu oli menossa liian pitkälle ja nyt joukkueiden on mietittävä sitä kahdesti. Meidän täytyy olla valmiita pelaamaan 100 minuuttia, koska niin tulee tapahtumaan joka ikinen viikko, Arteta sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat