Pep Guardiola Cityn derbyvoiton jälkeen: "Älkää lukeko mitään tai katsoko televisiota"

Manchester City otti ison askeleen kohti jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruutta kaatamalla paikalliskilpailija Manchester Unitedin vieraskentällä 2–0. Voitto nosti Cityn liigan kärkeen pisteellä ohi Liverpoolin, kun molemmilla on kolme ottelua pelaamatta.

City ratkaisi Manchesterin paikalliskamppailun kahdella maalilla toisen puoliajan alkupuoliskolla. Ensin Bernardo Silva ampui vasurilla etukulmasta sisään 54. minuutilla, ja 12 minuuttia myöhemmin Leroy Sane tuplasi vieraiden johdon.

City kohtaa jäljellä olevissa peleissään Burnleyn, Leicesterin ja Brightonin. Voitot näistä otteluista riittävät Citylle mestaruuteen riippumatta siitä, miten Liverpool pelaa.

Tulevista vastuksista Leicester on Valioliigassa kymmenentenä, muut alempana. City lähtee siis kaikkiin otteluihin ylivoimaisena ennakkosuosikkina, ja ottelu Unitedia vastaan olikin ennakolta suurin este mestaruustiellä.

Seuraavaksi City pelaa vieraissa Burnleyä vastaan jo sunnuntaina.

–  Tiedämme, kuinka vaikeaa siitä tulee. On tärkeää pysyä rauhallisena. Emme vielä ole mestareita, jäljellä on kolme peliä, sanoi Cityn päävalmentaja Pep Guardiola.

– Sanoin pelaajille, että älkää lukeko huomenna mitään älkääkö katsoko televisiota, levätkää ja nukkukaa vain paljon.

Kärkikaksikko ollut ylivoimainen

Guardiolan mielestä sekä City että Liverpool ansaitsisivat mestaruuden. Kärkikaksikko on ollut tällä kaudella täysin ylivoimainen, kolmantena oleva Tottenham on peräti 19 pisteen päässä kärjestä.

– Mutta vain yksi voi voittaa. Kumpi joukkue häviääkään, he eivät voi katua mitään, koska ovat antaneet kaikkensa.

Voitto oli Citylle jo 11:s perättäinen Valioliigassa.

ManU:n lento joulukuussa päävalmentajana aloittaneen Ole Gunnar Solksjärin alaisuudessa on hyytynyt sähäkän alun jälkeen pahasti. Joukkue on nyt hävinnyt neljä viimeisistä kuudesta pelistään Valioliigassa, ja Mestarien liigan paikat näyttävät karkaavan.

Unitedin esitys oli kylläkin energisempi kuin viime sunnuntain 0–4-tappiossa Evertonia vastaan, mutta Cityn laadukkaampi pelaajamateriaali tuli lopulta esille.

Arsenalille karvas tappio

Illan toisessa ottelussa Wolverhampton nujersi Arsenalin kotonaan 3–1. Tappio oli paha isku Arsenalille, joka käy tiukkaa taistelua sijoittumisesta Mestarien liigan paikoille kärkinelikkoon.

Voitto olisi nostanut Arsenalin takaisin neljänneksi, pisteen päähän liigakolmosesta Tottenhamista. Nyt se on kuitenkin vasta viidentenä, pisteen jäljessä Chelseasta.

Wolves murskasi Arsenalin haaveet vierasvoitosta jo avauspuoliajalla jyräämällä 3–0-johtoon. Maaleista vastasivat Ruben Neves, Matt Doherty ja Diogo Jota.

Arsenal kaatui heikkoon puolustuspeliin ja maalivahti Bernd Lenon haparointiin. Sekä Dohertyn että Jotan maalit olisivat olleet täysin torjuttavissa.