Jättiyllätys Valioliigassa – Manchester City hävisi viimein

Jalkapallon Englannin Valioliigassa nähtiin melkoinen yllätys, kun kolmen viime kauden mestari ja uuden kauden kuudella peräkkäisvoitolla avannut Manchester City taipui Wolverhamptonin vieraana 1–2-tappioon. Lauantain kierrokseen mahtui pari muutakin yllättävää vierasvoittoa.

Kauden kuudesta ensimmäisestä liigapelistään vain yhden voittanut Wolverhampton pääsi johtoon 13. minuutilla, kun City-puolustaja Ruben Dias teki oman maalin. Wolvesin johto piti 58. minuutille, jolloin Julian Alvarezin hieno vapaapotku toi Cityn tasoihin. Oletuksena oli, että City marssisi vielä voittoon asti, mutta eteläkorealaisen Hwang Hee-chanin osuma toikin edun jälleen kotijoukkueelle. Ja kun City ei enää osunut, katkaisi Wolves kuuteen otteluun venyneen tappiosarjan otteluissa Cityä vastaan.

– Pelasimme maailman parasta joukkuetta vastaan, mutta jaksoimme uskoa, että tästä voi tulla käänteen tekevä tulos meille. Teimme kovasti töitä ja otimme kolme pistettä, Wolvesin hyökkääjä Pedro Neto summasi BBC:lle.

Citylle tappio oli paitsi liigakauden ensimmäinen myös tämän viikon toinen. Keskiviikkona se hävisi liigacupissa Newcastlelle.

– Onnittelut Wolvesille, he ansaitsivat tämän. Meillä oli paikkoja, mutta meillä oli vaikeuksia heidän suunnanmuutospelinsä kanssa, ja he pelasivat todella hyvin, ottelun katsomosta toimitsijakiellon takia seurannut City-valmentaja Pep Guardiola totesi BBC:lle.

Unitedilla kehnointa 34 vuoteen

Manchesterin toinenkin ylpeys koki kovia. United kärsi jo neljännen tappionsa tällä liigakaudella, kun Crystal Palace haki Joachim Andersenin komealla maalilla 1–0-vierasvoiton. Unitedilla on yhdeksän pistettä seitsemästä pelistään, ja kyseessä on seuran kehnoin seitsemän ensimmäisen liigapelin saldo 34 vuoteen.

Suomen maajoukkueen ex-päävalmentaja Roy Hodgsonin luotsaama Palace on 11 pisteessä ja sarjan kärkikymmenikössä. Hodgsonilla on melkoinen vainu tuloksiin ManU:n Old Traffordilla: Palace on Hodgsonin johdolla selvittänyt neljä viimeisintä ManU-liigavierailuaan tappiotta ja voittanut kolme viimeisintä. Hodgson on vasta toinen vierasvalmentaja, joka on voittanut kolme peräkkäistä Valioliigan peliä Old Traffordilla. Aiemmin vastaavaan on yltänyt City-valmentaja Guardiola.

Evertonin kotikentällä puolestaan todistettiin historiaa. Sarjanousija Luton otti ensimmäisen voittonsa kautta aikain Valioliigassa kaatamalla kotijoukkueen 2–1. Tom Lockyer ja Carlton Morris veivät Lutonin kahden maalin karkumatkalle, jota Everton ei enää kiinni kirinyt.

Arsenal nousi pisteen päähän Citystä, kun se kaatoi vieraissa Bournemouthin 4–0. Kesän hankinta Kai Havertz avasi maalitilinsä Arsenalissa viimeistelemällä rangaistuspotkun. Muut Gunnersin osumat merkittiin Bukayo Sakalle, Martin Ödegaardille (pilkulta) ja Ben Whitelle. Bournemouth on voitotta ja sarjassa kolmanneksi viimeisenä takanaan Burnley ja Sheffield United. Burnley taipui lauantaina Newcastlelle 0–2 ja Sheffield United samoin lukemin West Hamille.

Päivän avausottelussa Aston Villa murskasi Brightonin 6–1 ja nousi Brightonin rinnalle sarjan kärkikuusikkoon.

Muokattu 30.9. klo 20.30. Artikkelia päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat