Liverpool ampaisi takaisin sarjakärkeen – Manchester United suli käsittämättömällä tavalla Chelsean vieraana

Liverpool nousi sarjakärkeen – keskikenttätähdeltä huima tykitys yläkulmaan 2:23

Englannin Valioliigassa takaisin sarjakärkeen noussut Liverpool voitti sarjajumbo Sheffield Unitedin Anfieldillä torstai-iltana maalein 3–1. Tauolle mentäessä Liverpoolin johto oli vasta 1–0 Darwin Nunezin maalilla.

Sheffield sai onnenkantamoisen, kun Liverpoolin Conor Bradley teki oman maalin ottelun 58. minuutilla. Liverpoolin voiton sinetöivät Alexis Mac Allister ensin tilanteeseen 2–1 ja aivan ottelun loppuhetkillä Cody Gakpo numeroihin 3–1. Liverpool hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla suvereenisti, mutta hukkasi maalipaikkoja.

Liverpoolin hyökkääjä Gakpo sanoi BBC:n haastattelussa ottelun jälkeen, että kärsivällisyys on joukkueelle tärkein asia. Joukkueen oma maali olisi Gakpon mukaan voinut aiheuttaa turhautumista, mutta hänen mukaansa Liverpoolilla on niin paljon luottamusta tekemiseensä, että se pystyy pysymään rauhallisena.

Liverpool pudotti sarjan kärjestä Arsenalin. Liverpoolilla on nyt pisteitä 70 ja Arsenalilla 68. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet 30 ottelua. Kolmantena aivan kaksikon kannoilla on Manchester City, jolla on pisteitä samasta ottelumäärästä 67.

Palmer pitelemätön

Illan toisessa ottelussa nähtiin draamaa loppuhetkillä, kun Chelsea kukisti Manchester Unitedin lopulta lisäajalla maalein 4–3. Chelsea lähti otteluun altavastaajana. Chelsea ei ollut voittanut yhtään joukkueiden välistä ottelua 12:een otteluun. Kotijoukkue Chelsean huikean illan aloitti kapteeni Conor Gallagher, joka vei isännät 1–0-johtoon, kun ottelusta oli ehtinyt kulua vain neljä minuuttia.

Illan tähti oli kuitenkin Cole Palmer, joka teki Chelsealle peräti kolme maalia. Näistä kaksi sen jälkeen, kun ottelua oli pelattu jo yli sata minuuttia. Kaksi miehen maaleista syntyi rangaistuspotkuista.

Tauolle joukkueet menivät tasatuloksessa 2–2. Manchester kiri 2–0 asemasta vielä johtoon lukemiin 3–2, mutta Palmerin maalit poikkeuksellisen pitkässä ottelussa kaatoivat käytännössä Manchesterin haaveet päästä mukaan Mestareiden liigaan ensi kaudelle.

BBC:n laskujen mukaan Manchesterin johto suli historiallisesti, sillä se johti vielä, kun ottelua oli pelattu 99 minuuttia ja 17 sekuntia, ja silti se hävisi ottelun.

Chelsea-pomo Mauricio Pochettino sanoi BBC:n haastattelussa olevansa erittäin onnellinen, koska joukkue ansaitsi voiton.

– Se oli erittäin tiukka (ottelu), mutta kaiken kaikkiaan me olimme parempi joukkue.

Manchesterin joukkoja johtava Erik ten Hag puolestaan sanoi, että ottelu oli hänen mielestään laadultaan fantastinen.

– Dominoimme peliä, mutta teimme yksilövirheitä, jotka maksoivat meille voiton. Meidän on opittava siitä.