Pelottava F1-kolari ei ollutkaan niin kauhea: ”Ei ollut syytä huoleen”

Nico Hülkenberg joutui Abu Dhabissa pelottavalta näyttäneeseen kolariin auton heitettyä voltin, jäätyä ylösalaisin, ja sytyttyä palamaankin. FIA:n ja Hülkenbergin itsensä mukaan onnettomuus näytti pahemmalta, mitä todellisuudessa oli.

Hülkenberg törmäsi startin jälkeen Romain Grosjeaniin. Auto heitti voltin kuitenkin hitaassa vauhdissa.

– Tiesimme, että hän on ok. Ei ollut syytä huoleen, kommentoi Whiting.

– Radioviestit kuulemme tietysti reaaliaikaisesti, joten saamme kaiken informaation heti. Kuljettaja tavallisesti ilmoittaa olevansa ok. Ja lääkäri ilmoittaa tietysti meille heti, onko hän ok, Whiting jatkoi.


Whiting kiisti, että halo-turvakaari olisi vaikeuttanut Hülkenbergin ulospääsyä autosta.

– Halo oli suunniteltu auttamaan sellaisissa tilanteissa, kun auto on ylösalaisin, ja kuljettajalle tulee silloin enemmän tilaa. Testeissä olimme varmistaneet halon kanssa, että kuljettaja pääsee pois autosta, Whiting sanoi.

Hülkenberg ilmoitti C Morelle, ettei törmäys ollut kova.

– Oli tietysti näyttävän näköinen kolari, mutta se ei tapahtunut kovassa vauhdissa, hän vähätteli.

Hülkenberg oli lähinnä harmissaan, että kisa päättyi häneltä alkuunsa.

– Turhauttavaa oli joutua keskeyttämään aikaisessa vaiheessa. Se oli puhdas kisakolari. En nähnyt Romainia, hän oli ajautunut ulos radalta. Autot osuivat toisiinsa ja pyörin ympäri.

Renaultilla ei ollut jakoa kauden aikana kärkitaistoon, mutta Hülkenberg piti kauttaan hyvänä.

– Hyvä kausi ja positiivinen. Paljon oli positiivisia asioita tällä kaudella, mutta paljon asioita, joita pitää työstää ja parantaa. Olimme neljänsiä valmistajien pisteissä ja kuljettajien pisteissä olin seitsemäs, joten paperilla oli urani paras kauteni toistaiseksi. Nautin vuodesta, mutta odotan ensi vuonna parempaa.

Ensi vuonna Hülkenberg saa Renaultilla tallikaverikseen Daniel Ricciardon. Carlos Sainz siirtyy Renaultilta McLarenille.


Lue myös:

    Uusimmat