Kimi Räikkönen kertoo, mitä hän mietti F1:n karmivan kolarin jälkeen: "Jo itse onnettomuus oli paha…"

F1-maailma pysähtyi viime sunnuntaina, kun Haasin Romain Grosjeanin auto leimahti Bahrainin GP:ssä räjähtäen liekkeihin. Alfa Romeon Kimi Räikkönen kyseli huolissaan talliltaan tietoja tapahtuneesta. Räikkönen avaa nyt, että mitä hänen mielessään liikkui kolarin jäljiltä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolaritilanteessa Grosjeanin auto sinkoutui vauhdilla päin ratakaidetta. Osuma synnytti räjähdysmäisen tulipalon, jonka keskeltä Grosjean onnistui kuin ihmeen kaupalla kömpimään ulos.

Monet F1-kuskit näkivät taustapeleistään tulipalon. Moni tiedustelikin huolissaan, että tilanteessa tapahtui.

Räikkönen oli yksi näistä. Suomalaiskuski kysyi kolmesti Alfa Romeolta, että pääsikö kolarissa mukana ollut kuski ulos autosta.

– Itse onnettomuus oli jo paha, mutta vielä kun auto syttyi palamaan… se teki tilanteesta entistä vaarallisemman, Räikkönen kertaa MTV Urheilulle, jatkaen:

– Ikävä yllätys. Ei tuollaisia olla totuttu näkemään. 

Ennen kuin Räikkönen palasi varikolle, talli oli jo kertonut hänelle, että Grosjean oli päässyt ulos autosta. Täten isoin huoli ja epävarmuus katosivat nopeasti kolarin jälkeen.

– Ei siinä sitten mitään, kun tiesimme, että hän pääsi ulos. Jälkikäteen sitten tiedettiin, että miksi auto syttyi palamaan. Ja onhan siinä varmasti jokin pettänyt, kun se noin syttyi.

– Ehkä siinä oli vähän huonoa tuuriakin mukana. Monta asiaa osui väärään kohtaan samaan aikaan. Onneksi lopputulos oli noinkin hyvä, Räikkönen sanoo, viitaten siihen, miten Grosjean sai tilanteessa vain palovammoja käsiinsä.

Räikkösen mukaan hän ei miettinyt liikaa tilanteen vaarallisuutta, vaikka kuljettajat näkivätkin Grosjeanin kolarin Bahrainin radan videotauluilta.

– Jos lopputulos olisi ollut toinen, niin ehkä sitten olisi tullut ajateltua jotain, Räikkönen pohti.

Bahrainin kisaa jatkettiin sen jälkeen, kun törmäyspaikka oli saatu korjattua.

Grosjean ei aja tänä viikonloppuna Bahrainin toisessa kisassa. Hänet korvaa Pietro Fittipaldi

Lue myös:

    Uusimmat