F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-auto syttyi totaalisesti tuleen – Lewis Hamilton kauhistui: "Aivan kamala tilanne"

3:20
Bahrainin GP:ssä järkyttävä kolari: Romain Grosjean pääsee kuin ihmeen kaupalla liekkien keskeltä ulos autosta.

F1:n tämän päivän Bahrainin GP sai karmivan käänteen heti ensimmäisellä kierroksella, kun Haasin Romain Grosjean päätyi vauhdilla päin kaidetta. Grosjeanin auto syttyi totaalisesti tuleen. Kuin ihmeen kaupalla Grosjean pystyi nousemaan itse ulos autosta.

Tilanteessa Grosjeanin auton takarengas osui AlphaTaurin Daniil Kvjatin auton etuosaan. Tämän jälkeen Grosjean lähti vauhdilla kohti kaidetta.

Osumahetkellä auto räjähti tuleen ja se pilkkoontui kahteen osaan.

Jollain ihmeen tavalla Grosjean onnistui kuitenkin nousemaan itse ulos autosta, vaikka häntä ympyröi valtava liekkimeri. 

Ranskalainen vietiin sairaalaan.

– Tuo oli pelottava juttu. Näimme punaiset liput ja taustapeleistä näkyi paljon liekkejä. Onneksi Romain vaikuttaa olevan kunnossa, kisassa toiseksi tullut Red Bullin Max Verstappen huokaisi.

Bahrainin GP:n voittoon ajanut Lewis Hamilton myönsi, että tapaus pysäytti, kun kuljettajat näkivät videokuvaa tapahtuneesta.

– Se oli shokki. Juttu on se, että kun astumme autoon, tiedämme, että otamme riskejä. Vaarat pitää hyväksyä ja niitä pitää kunnioittaa. Mutta olihan tuo kamala tilanne, Hamilton hämmästeli.

Britti muistutti, että tilanne olisi voinut kääntyä vielä pahemmaksi.

– Onneksi kaiteet eivät teloneet hänen päätänsä irti, Hamilton kauhisteli.

– Tuo oli muistutus siitä, että tämä on vaarallinen laji. Olemme aivan äärirajoilla. F1 ja lajiin liittyvät turvallisuustahot ovat tehneet uskomatonta työtä turvallisuuden eteen. Ja olen aivan varma, että tuo tapaus tutkitaan tarkasti. Ja FIA (kansainvälinen autoliitto) tekee aivan varmasti kaiken sen eteen, ettei noin käy enää uudelleen, britti jatkoi.

Haasin mukaan Grosjean olisi saanut palovammoja käsiinsä ja jalkoihinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja