Mainos

Pellervon Holm päättäjistä: Kompuroiden tehty hyviä päätöksiä

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm jakaa Suomen päättäjille sekä kehuja että moitteita.

Luottoluokittaja Standard & Poorsin asiantuntijat ovat parhaillaan Suomessa arvioimassa taloutta, mutta myös maan poliittinen päätöksentekokyky on luottoluokittajan syynissä.

MTV Uutislivessä  vierailleen Holmin mukaan Suomen poliittinen päätöksenteko ei ole näyttänyt kovin hyvältä. Vaikka Holm ei jaakaan prosessista tyylipisteitä, on hänen mielestään tarvittavat päätökset saatu  kuitenkin tehtyä.

– Kompuroiden on tehty hyviä päätöksiä, Holm kuvaa käsitystään viimeaikaisesta poliittisesta päätöksenteosta.

Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat paraikaa eläkeuudistuksesta. Holmin mukaan on selvää, että Standard & Poorsin asiantuntijoiden läsnäolo lisää painetta neuvotteluihin.

– Kyllä se aiheuttaa painetta ja on hyvä, että aiheuttaa. Nyt on aika tehdä päätöksiä. Me tarvitsemme ratkaisun, Holm hoputtaa työmarkkinajärjestöjä.

Jos työmarkkinajärjestöt eivät löydä sopua eläkeiän nostosta ja työurien pidentämisestä, uhkaa Suomen luottoluokitus laskea AAA:sta.

Vaikka mahdollinen luottoluokituksen lasku vaikuttaisi Holmin mukaan kohtuullisen vähän Suomen lainanhoitokuluihin, on sen välilliset seuraukset suuria.

– Kolmen A:n pitäminen on erittäin iso asia pitkällä aikavälillä. Jos luottoluokitusta lähdetään kerran laskemaan, siinä käy usein niin, että lasku jatkuu, Holm varoittaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.