Teemu Pukilta ylistystä saanut Huuhkajat-hyökkääjä kuittasi kehut kiitoksella: "Täydennämme toisiamme"

Jasse Tuominen palasi Huuhkajien avauskokoonpanoon Kreikka-voitossa loukkaantumisien jälkeen – ylistää yhteispelaamistaan Teemu Pukin kanssa:"Täydennämme toisiamme ja osaamme lukea toistemme liikkeitä" 3:05
Videolla Jasse Tuomisen haastattelu.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kaatoi Kreikan 1-0 lukemin Tampereen torstai-illassa. Yksi Huuhkajien onnistujia oli Teemu Pukin kärkiparina uurastanut Jasse Tuominen. 

Tämä oli valkovenäläistä Bate Borisovia edustavalle Tuomiselle ensimmäinen EM-karsintaottelu. Tuominen on viimeksi ollut mukana maajoukkueessa viime vuoden Kansojen liigan otteluissa, joissa hän esitti hyviä otteita.

– Vähän kyllä jännitti, mutta se on hyvä, että on pieni jännitys ennen ottelua. Kun peli pyörähti käyntiin, niin se katosi kokonaan, Tuominen kertoo MTV Urheilulle.

Suomen ainoan maalin ottelussa viimeistellyt Pukki suitsutti kärkipariaan ja Tuominen nauttii myös tämän kanssa pelaamisesta.

– Se on todella helppoa, tuntuu siltä kuin täydentäisimme toisiamme ja osaamme lukea toisiemme liikkeitä, Tuominen sanoo. 

Maaleja ei Tuominen ole vielä onnistunut tekemään Huuhkajien paidassa. Pelejä on takana kymmenen kappaletta. BATE:ssa maaliverkko on heilunut tällä kaudella kertaalleen. 

– Joukkueen etu on aina ensimmäisenä. Kolme pistettä on ensimmäisenä mielessä. Totta kai hyökkääjä haluaa tehdä maaleja ja aina yrittää sitä. Se antaa vielä odottaa itseänsä, mutta uskon, että se tulee sieltä, Tuominen toteaa.

Tuominen toivoo, että voisi saada seurajoukkueessaan lisäminuutteja. 

 – Peliaika on vaihdellut todella paljon. Minulla on kova nälkä näyttää kaikille mihin pystyn, Tuominen sanoo.

EM-kilpailut eivät ole vielä käyneet Tuomisen mielessä, mutta Suomen joukkueen pelitapa on toiminut hyvin ja vienyt sen lähemmäksi kohti ensi vuoden turnausta.

– Sitä on hiottu todella pitkään ja jokaisella on selkeä rooli. Sitä ei ole hirveästi lähdetty muuttamaan, joten se on helppo omaksua, tuli siihen sitten kuka tahansa, Tuominen päättää.

Suomen seuraava EM-karsintaottelu on tulevan lauantaina, kun Huuhkajat kohtaa Tampereen illassa lohkokärjen Italian.

Lue myös:

    Uusimmat