Mainos

Pelimannikisa 2000- suomenmestaruudet ratkottu

Suomen mestaruudet huuliharpun-, viulun- ja mandoliininsoitossa ratkottiin tänään eteläpohjalaisissa Speleissä Lapualla.

Viulu

Pelimannikisa 2000 käytiin suoraan loppukilpailuna, eikä kilpailussa käytetty säestystä. Myöskään ikärajaa osanottajilla ei ollut. Huuliharpussa mestaruus meni lahtelaiselle Aimo Mantereelle. Toiseksi sijoittui vaasalainen Reino Hakanen ja kolmanneksi alavutelainen Heimo Korpinen. Viulunsoitossa mestaruuden voitti Jaana Kantoluoto Kokkolasta. Toinen oli Yrjö Raja Virroilta ja kolmas Aarno Aittasalo Jalasjärveltä. Mandoliininsoiton mestari on Esko Räsänen Lohjalta. Toiseksi sijoittui Reino Kivimäki Nokialta ja kolmanneksi Kaarlo Sarlin Nivalasta.

Lapuan vanhaan patruunatehtaaseen kunnostetun kulttuurikeskuksen pihapiiriin odotetaan kolmen päivän aikana noin 30 000 vierasta. -Jo avajaispäivänä eilen tapahtumassa vieraili noin 17 000 kävijää. Lippuja on myyty sekä lauantaille että sunnuntaille jo sen verran, että tavoite rikotaan selvästi, sanoi Spelien taiteellinen johtaja Kai Pöntinen. Spelit järjestetään Lapualla myös kahtena seuraavana vuonna.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.