Mainos

Pelikonsolien hintakilpailu kovenee

Japanilainen Sony ilmoitti tänään alentavansa Play Station -laitteidensa hintaa vastauksena Microsoftin ja Nintendon pelikonsolien hinnanalennuksiin.

Kovasti kilpailuilla pelilaitemarkkinoilla tapahtui tänään uusi käänne, kun japanilainen Sony ilmoitti alentavansa oman, Play Station 2 -laitteensa hintaa Yhdysvalloissa kolmanneksella ja puolittavansa vanhan Play Station 1:n hinnan suurimmassa osassa maailmaa.

Markkinoita hallitsevan Sonyn mukaan Play Station 1:tä tullaan myymään Euroopassa 89 eurolla, mutta Play Station 2:n hinta jää ennalleen noin 299 euroon. Niiden pahimmista kilpailijoista Microsoftin Xboxin hinta on 299 euroa ja Nintendon GameCuben noin 199 euroa.

Sonyn julkistamat alennukset ovat seurausta amerikkalaisen Microsoftin Xboxin 38 prosentin hinnan halpenemisesta viime kuussa. Sitä seurasi japanilaisen Nintendon GameCupe-pelilaitteen 24 prosentin alennusmyynti, joka alkoi jo ennen laitteen tuloa Euroopan markkinoille.

Nintendo ilmoitti puolestaan tänään, että GameCupea oli sen ensimmäisen Euroopan myyntiviikon aikana mennyt kaupaksi noin 400 000 kappaletta, joka on 80 prosenttia koko varastoerästä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.