Pelicansin lomautukset eivät koske uusia pelaajahankintoja, säästötoimenpiteet nyt taputeltu – "Aika siirtää katseet eteenpäin"

Tiistaista muodostui Pelicansin osalta vilkas päivä, kun lahtelaisseura tiedotti samana päivänä lomauttavansa pelaajiaan sekä hankkineensa neljä uutta pelaajaa ensi kauden joukkueeseensa. Uudet pelaajat välttyvät lomautuksilta kokonaan.

Pelicans ilmoitti tiistaina lomauttavansa suurimman osan joukkueen pelaajistaan, koska osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Pelicans teki pelaajille tarkkaan harkitun tarjouksen, joka olisi säästänyt pelaajat lomautuksilta ja pienentänyt riittävästi seuran kuluja. Yhteisymmärrystä ei kuitenkaan syntynyt.

– Teimme pelaajille suoria ehdotuksia, jotka olivat meidän kannalta parhaimpia mahdollisia, mihin pystyimme, jotta saamme riittävät säästöt. Pelaajisto teki oman vastaehdotuksen, eikä se ollut meille riittävä, joten lomautukset olivat ainoa vaihtoehto, millä pääsimme tavoitteeseen. Me emme omista ehdotuksista pystyneet tinkimään, eikä se sellaisenaan kelvannut pelaajille, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu avaa MTV Urheilulle.

Pelicansin pelaajisto olisi halunnut löytää yhteisen sävelen seurajohdon kanssa. Haastava taloudellinen tilanne ymmärretään kuitenkin myös joukkueen sisällä.

– Kyllä me ymmärrämme, että ajat ovat vaikeita. Kaikki tiedostavat tilanteen maailmalla tällä hetkellä. Olimme valmiita olemaan talkoissa mukana. Yritimme kaikin mahdollisin keinoin löytää yhteistä ratkaisua, Pelicans-kapteeni Hannes Björninen summaa.

Pelicansin lomautukset koskevat lähes kaikkia viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka jatkavat seurassa vielä ensi kaudellakin.

Pelicans julkisti tiistaina myös neljä uutta pelaajahankintaa, kun Julius Bergman, Miika Roine, Joonas Jalvanti ja Alex Lindroos liittyvät joukkueeseen. Koskevatko lomautukset myös uusia pelaajia?

– Eivät koske, Kolu myöntää.

Pelicans on tehnyt taloudellisen ahdinkonsa hillitsemiseksi nyt kovia päätöksiä. Aiemmin seura joutui irtisanomaan kolme työntekijää ja lomauttamaan muun vakituisen henkilöstön porrastetusti 90 päivän ajaksi. Lisää säästötoimenpiteitä ei ole enää luvassa.

– Meidän näkemys on, että ne (säästötoimenpiteet) ovat nimenomaan nyt riittäviä. Nyt on saatu kaikki neuvottelut tehtyä. On aika putsata se pöytä ja siirtää katseet eteenpäin, Kolu vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat