Jukurit-luotsi oikoo seuran tiedotteessa ollutta tietoa – kaksi valmentajaa säästyi lomautuksilta: "Apua koko ajan"

Mikkelin Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen tarkentaa, että hän ja seuran toinen valmentaja Teemu Suokas ovat säästyneet lomautuksilta. Jukurien tiedotteen mukaan valmennushenkilöstö lomautettaisiin määräaikaisesti 10 viikon ajaksi, mutta tämä ei siis koskekaan kaikkia valmentajia.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Jukurit tiedotti tuoreeltaan, että yt-neuvottelujen lopputuloksena seuran ”toimisto-, valmennus- ja huoltohenkilöstö on lomautettuna 10 viikon ajan”. Jukurit kertoi niin ikään, että ”valmennuksen lomautukset on suunniteltu niin, että pelaajilla on koko ajan valmennus tukenaan”.

Tästä saattoi syntyä mielikuva, että valmennuksen lomautukset tehtäisiin mahdollisesti porrastetusti. Valmennuksen kokoaikainen tuki tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei Kauppista ja Suokasta olekaan lomautettu, vaan heidän palkkaansa on leikattu. Kauppinen vahvistaa asian MTV Urheilulle.

– Näin mahdollistetaan avun antaminen pelaajille koko ajan. Olemme sitoutuneet palkkaleikkauksiin samalla tavalla kuin pelaajat, ja leikkaukset ovat samansuuruisella asteella kuin lomautukset, Kauppinen kertoo.

Jukurit leikkaa kauden 2020–21 pelaajien palkkaa, joskin kaikkein pienimmät palkkaluokat jäävät leikkausten ulkopuolelle ja keskustelut kahden ulkomaalaispelaajan kanssa säästöjen toteutustavasta ovat kesken.

Tekee kipeää, mutta olemme onnellisessa asemassa”

Kauppinen viestii tyytyväisyyttään yt-neuvotteluita seuranneeseen tulemaan, joka oli tiedotteen mukaan kaikkia osapuolia tyydyttävä.

– Totta kai neuvottelut ovat aina kovat ja kun jostain saavutetusta edusta jokainen joutuu luopumaan, se tekee kipeää. Olemme kuitenkin onnellisessa asemassa, että saamme harjoittaa harrastustamme edelleen ammattina. Näihin olosuhteisiin nähden olen erittäin tyytyväinen siihen, että pelaajiston osalta säästyttiin lomautuksilta ja kaikissa muissakin asioissa pystyttiin hyvässä hengessä neuvottelemaan, Kauppinen sanoo.

– Seura joutui tekemään ratkaisuja sen suhteen, keitä he lomauttavat ja keiden kanssa mahdollinen palkkaleikkaus joudutaan tekemään. Tietyt perustoiminnot pitää pystyä säilyttämään, kun pelaajisto ei ole lomautettuna.

Harjoittelua Jukurien pelaajat jatkavat heille toimitetuilla yksilöllisillä harjoitusohjelmilla. Jo aiemmin on uutisoitu, että Jukurit on varannut pelaajille Mikkelistä 3 500 neliömetrin suuruiset harjoitustilat.

– Meillä on Mikkelissä paikalla seitsemän pelaajaa, joille Jukurit on järjestänyt paikan, jossa he voivat käydä harjoittelemassa, mikäli he haluavat sinne mennä. Kaikki menevät tässä hetkessä viranomaismääräysten mukaan ja mitään pakkoa ei ole kellään. Jokainen tekee valinnan, meneekö yleiselle kuntosalille, tekeekö harjoitteen ulkona vai meidän järjestämässämme paikassa, vai muunteleeko sitä jotenkin.

– Olemme pystyneet järjestämään pelaajille turvalliset ja hyvät olosuhteet, joihin heidän on helppo tulla tekemään, eikä ole mitään ulkopuolisia häiriötekijöitä, Kauppinen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat