SM-liigaseura Pelicans lomautti – pelaajat ja seura riidoissa: "Emme löytäneet ratkaisua"

Lahden Pelicans Oyj päätyi yt-neuvotteluissa lomauttamaan osan SM-liigajoukkueen pelaajista. Seuran johto ja pelaajat eivät päässeet yhteisymmärrykseen ratkaisukeinoista.

Pelicans sai yhteistoimintamenettelyn päätökseen maanantaina. Seura tiedotti, että se pyrki yhdessä pelaajien kanssa löytämään ratkaisuja mahdollisten lomautusten välttämiselle.

– Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet vaihtoehtoisista keinoista yksimielisyyteen, tiedotteessa todetaan.

Osa joukkueen pelaajista joutuu aloittamaan lomautuksen 27. huhtikuuta. Ne ovat voimassa pääsääntöisesti heinäkuun 24. päivään asti.

– Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista, toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi.

Pelicansin kapteeni Hannes Björninen kertoi, että pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla mukana talkoissa, mutta yhteistä ratkaisua ei silti löydetty.

– Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt, Björninen sanoi.

Pelicans sai Business Finlandilta 100 000 euroa kehittämisrahaa hankkeisiin. Säästötarpeesta ei tuota summaa voi kuitenkaan vähentää.

Kokeneet pelaajat lomautetuiksi

Nuoret ja alle kaksi kautta SM-liigassa pelanneet säästyivät lomautuksilta. Sen sijaan kokeneemmat joukkueessa jatkavat pelaajat joutuivat lomautetuiksi.

– Syy lomautuksille on taloussäästöt, jotka ovat huomattavasti merkittävämmät, kun puhutaan kokeneempien pelaajien palkoista. Lisäksi kokemattomammat pelaajat hyötyvät ja tarvitsevat enemmän ohjattua harjoittelua, Kolu perusteli.

Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy joutuivat kovien ratkaisujen eteen jo maaliskuussa, kun kolme henkilöä irtisanottiin ja koko muu henkilöstö lomautettiin porrastetusti vähintään kolmen kuukauden ajaksi.

Pelicans julkisti aiemmin, että uusi päävalmentaja on Tommi Niemelä. Kolun mukaan uusien pelaajasopimuksien julkaisuja on pantattu vaikeiden neuvottelujen takia.

Lomautetuilla pelaajilla on mahdollisuus irtisanoa sopimuksensa, mutta Kolu sanoi, ettei lähtijöitä ole tullut hänen tietoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat