Ville Niemiselle annettiin potkut – mitä seuraavaksi? Pelicans-pomo avaa suunnitelmia

0:37
Videolla juttua Lahden Pelicansin päätöksestä.

SM-liigaseura Lahden Pelicans teki ison ratkaisun lauantaina, kun se antoi potkut päävalmentajana toimineelle Ville Niemiselle. Päätöksestä vastasi Pelicansin hallitus, jonka puheenjohtaja Pentti Matikainen painottaa koko organisaation vastuuta.

Pelicansin yllä on riittänyt turbulenssia jo tovin ajan. Niemisen jatkosopimusvääntö, Pasi Nurmisen jättäytyminen pois valmennustehtävistä sekä tuoreet ailahtelevat otteet.

Pelicansin hallituksen puheenjohtaja Matikainen perustelee valmentajavaihdosta sillä, ettei joukkueen urheilullinen suoritustaso ja tulostaso ole olleet sitä, mitä eri osapuolet ovat halunneet.

– Kuten tiedetään, joukkueurheilussa ei voi koko joukkuetta vaihtaa. Se joka kantaa suurimman vastuun, joutuu yleensä tilille.

– Epäonnistumisia on tapahtunut laajalla rintamalla. Pitää olla rohkeutta myöntää, että jos me palkataan maailman paras valmentaja, niin ei siitä voi tulla tietyn ajan sisällä maailman huonoin valmentaja, Matikainen sanoo MTV Urheilulle, painottaen perään:

– Ei tässä voi syyttää ainoastaan päävalmentajaa. Kyllä tässä pitää koko organisaation mennä peilin eteen.

Niemisen viimeiseksi peliksi jäi perjantain HPK-ottelu, jossa Pelicans kärsi ruman 1-6-kotitappion.

– Kaikki eteni hyvin nopeasti – viimeisen yön ja aamupäivän aikana. Nyt mennään askel kerrallaan, Matikainen sanoo.

Näillä mennään, ainakin vielä

Pelicans tutkailee nyt valmentajamarkkinoita. Seuran mukaan vastuuvalmentajan tehtäviä hoitaa nyt Jesse Welling, joka ehti toimia kuukauden ajan seuran apuvalmentajana.

– Meidän pitää käydä oma valmennusryhmä läpi ja keskustella heidän kanssaan. Käydä läpi se, että miten he kokevat ja näkevän tämän tilanteen.

– Totesimme, että haluamme antaa heille mahdollisuuden ennen kuin teemme mitään lopullisia päätöksiä. Tällä hetkellä ei ole mitään muuta kuviota päällä, Matikainen sanoo nyt taustaprosessista.

Welling kantaa valmentajavastuuta heti lauantaina, kun Pelicans kohtaa vierasottelussa HPK:n. Matikainen toivoo, että muutos herättelee joukkuetta.

– Tiedämme kokemuksesta, että valmentajamuutos ei ole aina se asia, joka auttaa. Uskomme kuitenkin, että tällä on merkitystä. Tässä ei ole vain yhtä syyllistä – vastuunkantoa pitää löytyä myös joukkueen sisältä. He ovat osasyyllisiä siihen, että on ajauduttu tilanteeseen, jossa joudutaan erottamaan päävalmentaja.

5:37
Pentti Matikainen kommentoi Pelicans-luotsi Ville Niemisen potkuja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja