Pelicans syvensi Tapparan tuskaa tylyllä kylvetyksellä – huippuvireinen Ilves murskasi Sportin maalitykkinsä johdolla

Pelicans pudotti Tapparan jo SM-liigassa kymmenenneksi, kun se kukisti kirvesrinnat tylysti 5-1-lukemin.

Pelicans avasi ottelun maalihanat Hannes Björnisen johdolla toisessa erässä, kun hän pääsi ohjaamaan Alex Lindroosin kudin verkkoon. Tappara kuitenkin rynnisti tasoihin Olavi Vauhkosen osumalla.

Päätöserässä Pelicans lisäsi aivan uuden vaihteen silmään, mikä pudotti Tapparan täysin lahtelaisten kyydistä. Björninen ja Jonatan Tanus veivät Pelicansin jo kahden maalin johtoon ennen kolmannen erän puoliväliä.

Tappara haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta Waltteri Merelä onnistui puttaamaan kiekon tyhjiin. Otto Nieminen onnistui latomaan kiekon vielä kerran Tapparan verkkoon, joten Pelicans vei voiton tylysti 5-1-lukemin.

Tappara on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Joukkue majailee SM-liigassa vasta sijalla kymmenen.

Ilves raateli Sportin

Toinen tamperelaisjoukkue puolestaan liitelee sarjan kärjessä. Ilves jatkoi hurjaa virettään murjomalla Sportin tylysti 6-0.

Ilves kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi Sportin kustannuksella. Tupsukorvat ratkaisivat ottelun toisessa erässä, kun se takoi Antti Saarelan, Roby Järventien, Arttu Ruotsalaisen ja Joona Koppasen johdolla kiekon neljästi Sportin verkkoon.

Hurjassa maalivireessä oleva Ruotsalainen onnistui päätöserässä vielä toistamiseen. Ruotsalainen on takonut tällä kaudella 14 ottelussa hurjat 13 maalia.