Kärppien taiturihyökkääjä takoi hirmutehot – Ilveksen häikäisevä voittoputki katkesi hurjissa maalikarkeloissa

Kärppien Radek Koblizek oli hurjassa vireessä, kun Kärpät murjoi Jukurit tylysti 5-2.

Koblizek oli rakentelemassa vahvasti peräti neljää Kärppien täysosumaa. Tshekkihyökkääjä oli neljän tehopisteensä turvin koko liigakierroksen tehokkain pelaaja.

Kärpät sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun avausminuutilla, kun Jukurit karkasi johtoon. Kärpät toipui kuitenkin takaiskusta nopeasti ja karkasi pian omille teilleen.

Kärpät siirtyy pienelle joulutauolle SM-liigan kärkipaikalta kahdeksan pisteen johdossa.

Pelicans koki tylyn 4-6-tappion Tapparalle perjantain SM-liigakierroksella.

Pelicans aloitti ottelun erinomaisesti, kun se karkasi kuuden minuutin jälkeen jo 2-0-johtoon Jesse Mankisen ja Alex Lintuniemen osumilla.

Surkeasta alusta huolimatta tästä eteenpäin ottelua vei Tappara. Kirvesrinnat rynnivät tasoihin vielä avauserän aikana, Teemu Suhosen ja Patrik Virran johdolla.

Ottelun toinen erä oli Tapparan tylyä näytöstä, kun se takoi kiekon peräti neljästi Pelicansin verkkoon. Jere Karjalainen onnistui maalinteossa kahdesti.

Pelicans-kapteeni Hannes Björninen ja Antti Tyrväinen onnistuivat vielä tuomaan isännät kahden maalin päähän, mutta lisäosumia ei nähty, joten Tappara otti komean vierasvoiton.

Ilveksen seitsemän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä, kun se koki 5-6-tappion JYPille.

JYP karkasi Juha-Pekka Hytösen kahden maalin myötä jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Ilves käynnisti kirinsä toisessa erässä.

Ensin SM-liigaan palannut Ville Meskanen avasi maalihanat heti paluuottelussaan. Sitten kuvaan astui 20-vuotias Eetu Päkkilä, joka iski ottelussa tehot 2+1.

Ilves näytti marssivan komeaan kotivoittoon, mutta JYP päätti toisin. Jerry Turkulainen ja Jarkko Immonen onnistuivat kumpikin maalinteossa ja siivittivät näin ollen JYPin voittoon, vaikka molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen.