Ilves kaatoi Tapparan Nokia Arenan huimissa avajaisissa 20-vuotiaan hyökkääjän johdolla – hurjavireinen Aatu Räty lisäsi SaiPan tuskaa

Kolme maalia! Antti Saarela hurjana Tampereen uuden areenan avajaisissa 2:28
Aleksi Saarela takoi hattutempun Nokia Arenan ensimmäisessä ottelussa.

Ilves otti 6-3-voiton Tapparasta upouuden Nokia Arenan ensimmäisessä SM-liigaottelussa.

Ilves aloitti jo ottelun hurjalla tavalla, kun 20-vuotias Antti Saarela pyssytti hattutempun alle kymmenessä minuutissa. Maalijuhlat saivat jatkoa myöhemmin, kun Balazs Sebok kasvatti johdon jo neljän maalin mittaiseksi Tappara-vahti Christian Heljangon karmivan virheen seurauksena.

Tappara sai lohduttavan kavennusosuman vielä avauserän aikana, kun Tyler Morley tälläsi kiekon rysään Anton Levtchin maittavasta tarjoilusta.

Ilves karkasi päätöserässä parhaimmillaan jo 6-1-johtoon, mutta Tappara ei suostunut luovuttamaan.

Tapparan Kyle Platzerin ja Kristian Kuusela toivat kirvesrinnat kolmen maalin päähän, mutta lisäosumia Nokia Arenan huimassa avausillassa ei enää nähty.

SaiPan kurimus jatkuu

SaiPa koki jo seitsemännen perättäisen tappionsa, kun se hävisi Jukureille 2-4.

Kotijoukkue SaiPa sai otteluun upean alun, kun se karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Ville Petmanin ja Valtteri Lipiäisen johdatuksella.

Jukurit aloitti kuitenkin rauhallisen kirinsä jo saman erän aikana, kun Patrik Puistola tälläsi kiekon ylivoimalla ohi SaiPassa debytoineen Jaroslav Januksen.

Jukureiden kiri huipentui päätöserässä. Ensin Petrus Palmu toi alivoimalla vierailijat tasoihin ja myöhemmin Aatu Räty viimeisteli kahden osumansa turvin loppulukemiksi 4-2.

Räty oli Jukureiden voiton suurin takuumies, sillä hän keräsi komeat tehot 2+1.

Jukurit tekee 2-4 maalin tyhjään maaliin 3:15