Ikävät loukkaantumiset varjostivat SM-liigakierrosta – HIFK jatkoi vahvaa virettään, Kärppien hurja loppu masensi TPS:n

Tiistain SM-liigakierroksen pääpuheenaiheeksi nousivat Tapparan Tuukka Mäntylän ja Jukureiden Patrik Puistolan ikävät loukkaantumiset.

Tuukka Mäntylä loukkaantui Pelicansia vastaan pelatun ottelun toisella peliminuutilla, kun Pelicansin Taavi Vartiainen jysäytti Tappara-puolustajaan rajun taklauksen.

Mäntylä loukkaantui taklauksesta ikävästi ja hänet kuljetettiin paareilla jatkotoimenpiteisiin. Vartiaisen ottelu päättyi suihkukomennukseen.

Illan toinen ikävä loukkaantuminen nähtiin Mikkelissä, kun Ilveksen Panu Mieho taklasi rajusti Jukureiden Patrik Puistolaa. Rajusti jään pintaan pudonnut Puistola kuljetettiin niin ikään paareilla ulos kaukalosta.

Ilves voitti Jukurit lopulta 5-2-lukemin. Tappara puolestaan päihitti Pelicansin 6-3.

HIFK:n vahva vire jatkuu

HIFK jatkoi vahvaa virettään, kun se kukisti HPK:n 3-2-lukemin.

HIFK iski kiekon vastustajansa verkkoon yhden kerran kaikissa kolmessa erässä karaten parhaimmillaan 3-0-johtoon. Isäntien osumista vastasivat Jere Sallinen, Teemu Turunen ja Sebastian Dyk.

HPK käynnisti kuitenkin loppukirinsä päätöserän puolivälissä, kun Santeri Lukka ja Tommi Tikka toivat vierailijat jo maalin päähän kahdella pikaosumallaan.

Lähemmäksi HIFK:ta HPK ei kuitenkaan päässyt, joten HIFK otti kolmannen perättäisen voittonsa. Ennen HPK:ta kuntopuntarin kärjessä keikkuva HIFK kaatoi sarjan kärkijoukkueet Tapparan ja Kärpät, joten helsinkiläisjoukkue on pääsemässä mukavaan talvivireeseen.

TPS joutui taipumaan kotonaan Kärpille 1-4-lukemin.

TPS aloitti ottelun vahvasti, kun upeassa vireessä pelaava Lauri Pajuniemi latoi isännät johtoon avauserässä. Kärpät tasoitti ottelun kuitenkin toisen erän alkajaisiksi Julius Junttilan johdolla.

Pitkään näytti jo siltä, että ottelu etenee jatkoajalle, mutta Kärpät oli asiasta eri mieltä. Sarjakärki takoi TPS:n verkkoon perät kolmesti, kun erää oli jäljellä enää reilu kaksi minuuttia.

Jussi Jokinen, Ludwig Byström ja Junttila iskivät pelivälineen maalin mieheen minuutissa ja 50 sekunnissa.