Edes Ryan Laschin lähtö ei hyydytä Pelicansin virettä – Kärpät sai lievää helpotusta ahdinkoonsa

Pelicans otti komean 4-2-voiton SM-liigan kärkijoukkue Lukosta tiistain kiekkokierroksella.

Pelicans koki hiljattain kovan menetyksen, kun ottelukohtaisella sopimuksella pelannut SM-liigan pistepörssin kärkinimi Ryan Lasch siirtyi Sveitsin liigassa pelaavan Zürichin riveihin.

Laschin poissaolo ei kuitenkaan hiljentänyt Pelicansin voittokulkua, vaikka alku olikin tahmea. Lukon Robin Press täräytti vierailijat johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla.

Tästä eteenpäin ohjat otti Pelicans. 17-vuotias Topias Vilen toi isännät tasoihin vielä avauserän aikana. Toisessa erässä Iikka Kangasniemi ja Sakke Hämäläinen veivät pussinokat kahden maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Lukko oli jo käynnistämässä kiriään, kun Sebastian Repo onnistui maalinteossa ylivoimalla. Pelicans-kippari Hannes Björninen kuittasi kuitenkin Lukon kavennusosuman puolitoista minuuttia myöhemmin.

Pelicans nousi voittonsa myötä tasapisteisiin sarjan kärjessä keikkuvan Lukon kanssa.

Kärpät katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se voitti sarjajumbo HPK:n 3-1.

Viime otteluiden aikana maalinteko-ongelmien kanssa painineella Kärpillä oli haasteita maalinteossa myös HPK:ta vastaan, mutta Ludwig Byströmin ja Cody Kunykin ylivoimamaalit siivittivät oululaiset voittoon. Mika Pyörälä kaunisteli lukemiksi vielä 3-1 iskemällä kiekon tyhjiin.

Voiton myötä Kärpät katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, mutta maalintekohaasteita seuralla vielä riittää. Kärpät on iskenyt nyt seitsemän edellisen ottelunsa aikana vain seitsemän maalia.

Sarjajumbo HPK:n ahdinko puolestaan syveni entisestään, sillä tappio oli HPK:lle neljäs perättäinen. HPK on onnistunut voittamaan edellisestä 13 ottelustaan vain yhden.