Tylystä ratkaisusta suora seuraus – SM-liigaseurassa nyt merkillinen tilanne: "Vaikeaa sanoa aikataulua"

SM-liigan sarjajumboksi jäänyt SaiPa on tällä hetkellä ilman päävalmentajaa. Urheilujohtaja Harri Ahon mukaan pesti on herättänyt kiinnostusta, mutta valinta on edelleen tekemättä. Edustusjoukkue harjoittelee tällä hetkellä poikkeuksellisesti ilman päävalmentajaa.

Lappeenrantalaisseura tiedotti huhtikuun alussa, että päävalmentaja Ville Hämäläinen on vapautettu tehtävästään. Syyksi ilmoitettiin urheilullisen menestyksen puute.

Samalla SaiPa ilmoitti virallisesti käynnistävänsä uuden pääkäskijän rekrytointiprosessin.

Reilut kaksi viikkoa myöhemmin uuden päävalmentajan nimi on edelleen auki, mutta kulisseissa kartoitustyö on urheilujohtaja Harri Ahon mukaan edennyt.

– Se työ on tehty, että ketkä meidän kannaltamme olisivat parhaita vaihtoehtoja. Varmaan seuraava vaihe on sitten se, että istutaan (potentiaalisten nimien kanssa) alas. 

SM-liigassa orastava ulkomaalaisvalmentajabuumi ei ole näillä näkymin leviämässä Lappeenrantaan. Ahon mukaan myös ulkomaisten valmentajavaihtoehtojen suhteen on oltu avoimia, mutta valinta on suuntautumassa kotimaan markkinoihin.

– Pääsääntöisesti olemme kotimaisia vaihtoehtoja katsoneet. Parasta mahdollista haetaan, kotimaisia on tällä hetkellä kontaktoitu, Aho selventää.

SaiPa on jäänyt SM-liigassa kahdella edelliskaudella sarjan viimeiseksi. Vaikka seuran tilanne on ollut urheilullisesti ja taloudellisesti pitkään haastava, on päävalmentajapesti Ahon mukaan herättänyt kiinnostusta niin, "ettei olla itse oltu kontaktoimassa". 

SaiPa edustusjoukkue treenaa tällä hetkellä poikkeuksellisesti ilman pääkäskijää. Tulevan kauden harjoitukset alkoivat viime viikolla. 

– Apuvalmentaja Santeri Immosen, maalivahtivalmentaja Antti Oren ja fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropo vetävät sitä arkea. Tässä vaiheessa, kun ei vielä ole kaikkia pelaajia rivissäkään, niin hyvin on päästy liikkeelle. 

– Pyrkimys on, että viimeistään alkukesään mennessä saataisiin nimi selville. Vaikeaa kuitenkin tässä vaiheessa sanoa aikataulua, mutta viimeistään silloin olisi hyvä, Aho jatkaa.

Myös pelaajapuolelle tehdään useita hankintoja vielä kevään ja kesän aikana.

– Meillä on selkeästi tiedossa, että mitä haetaan. Yksi maalivahti, hyökkäykseen 2–3 pelaajaa ja puolustukseenkin pari pelaajaa. Hankintalista on selkeä. Uusien pelaajien kanssa tullaan heti ulos, kun ne ovat selvillä. 

SaiPassa puhalsivat hiljattain voimakkaat muutoksen tuulet. Seuran omistajuus siirtyi 98,85-prosenttisesti Lätkä Lentää Oy:n nimiin. Yrityksen taustalla vaikuttavat Ville Rämä, Juuso Lindqvist ja Jussi Turunen.

Lue myös:

    Uusimmat