Tappara-tähti Anton Levtchi saattoi vihdoin huokaista – lataa tiukan ilmoituksen mestaruusmyytistä: "Ei tule, eikä saa tulla!"

Tapparan ylivoima jauhaa tehokkaasti: Veli-Matti Savinainen vie isännät johtoon 1:22
Video: Anton Levtchi tarjoilee, Veli-Matti Savinainen iskee Tapparan avausmaalin

Jääkiekon SM-liigassa Tappara voi varmistaa mestaruuden tänään tiistaina Turussa, kun ohjelmassa on neljäs finaaliottelu. Tappara on marssinut tähän mennessä voitosta voittoon. Joukkueen ykköstähden Anton Levtchin mukaan minkäänlaiset mestaruusmyytit tai katkaisunpaikasta tuleva hyvän olon tunne ei tule näkymään kirvesrinnoissa.

Tappara onnistui nipistämään sarjan kolmannen voittonsa, kun se kaatoi maanantain ottelussa TPS:n 3–1.

Ratkaisun avaimet alkoivat muovautua, kun Otto Leskinen painoi taululle lukemiksi 2–0. TPS yritti vielä kiriä mukaan – turhaan.

– Meidän kokonaisvaltainen pelaaminen oli erittäin hyvällä tasolla. Voi sanoa, tämä oli meiltä pudotuspelien paras peli. Pystyimme luomaan paljon paikkoja läpi ottelun, Tapparan tähtihyökkääjä Anton Levtchi analysoi MTV Urheilulle.

Levtchi itse astui esiin isolla hetkellä. Hän alusti ensin Veli-Matti Savinaisen 1–0-maalin, missä hän toimi syöttölautana maalintekijälle.

Sen jälkeen hän oli mukana myös Leskisen 2–0-maalissa.

Ennen ottelua Levtchi puhui C Moren alkulämmittelyhaastattelussa siitä, ettei hän ollut vielä tyytyväinen otteisiinsa. Nyt hän päästi pienen huokaisun – tuskaisten vaiheiden jälkeen.

– Kyllä mä nyt olin tyytyväinen. Vähän enemmän kuin aiemmin, Levtchi tokaisi, viitaten koviin odotuksiin ja tehottomuuteensa.

– Voitimme ja pelasin itsekin ihan hyvän ottelun. Vieläkin pystyy ja voi parantaa. Tiistaina on kuitenkin iso peli edessä, Levtchi jatkoi.

Katkaisunpaikka

Tappara on edennyt finaalisarjassa voitosta voittoon. Vaikka se ei ole mitenkään rallatellut tai jyrännyt, ei lukemien takana ole minkäänlaista vääryyttä.

– Ensimmäisessä pelissä oltiin varsinkin toisessa erässä parempia. Turussa olimme kaksi erää huonoja. Sen jälkeen puhuimme siitä, että on pakko parantaa. Kolmannessa ottelussa löimme pöytään tasapainoisen esityksen. On selvää, että kaikille tulee huonoja hetkiä eteen. Ne kuuluvat tähän lajiin. Tasaisesti tässä väännetään koko ajan. Mitään ei saa ilmaiseksi, Levtchi totesi isosta kuvasta.

Levtchi jakaakin arvostusta TPS:n leirin suuntaan. Tepesillä tapetilla on ollut erityisesti Juuso Pärssisen johtama ykkösketju, joka jäi maanantaina nollille.

– TPS pelaa tosi hienosti ja heidän kanssaan saa olla koko ajan hereillä. He saivat nyt leveyttä, mutta puolustimme hyvin sen jälkeen, kun he saivat kavennusmaalin, Levtchi näkee, viitaten maanantain ottelun tapahtumiin.

Mestaruus on katkolla Turussa, kun finaalikaravaani asettuu Gatorade Centerin sisimpään. Katkonpaikkaan liitetään usein omanlaisia myyttisiä elementtejä.

Levtchi painottaa napakasti, kun puhe kääntyy 3–0-aseman tuomaan uhkatekijään: hyvän olon tunteeseen.

– Sitä ei tule, eikä saa tulla! Menemme yksittäiseen peliin. Lataamme siihen kaiken, mitä löytyy. Turussa on ihan varmasti hieno meininki ja TPS antaa meille kovaa painetta. Pitää vain olla fiksu kiekon kanssa, Levtchi sanoo tiistain reseptistä.

Lue myös:

    Uusimmat