Pelicans-pomo kommentoi Ville Niemisen jatkosopimuksen julkistamisen venähtämistä: "Ei meillä mitään kismaa ollut"

8:27
Videolla Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkasen haastattelu.

Pelicans tiedotti perjantaina jatkaneensa Ville Niemisen sopimusta vuodella. Seuran urheilujohtaja Janne Laukkanen kertoi MTV Urheilulle prosessista, joka johti sopimuksen uusimiseen.

Niemisen jatko oli pitkään median spekuloinnin keskipisteenä, koska sopimusuutisen kanssa kesti tavanomaista pidempään. Laukkanen ei itse näe asiassa mitään ihmeellistä. 

– Sisäisesti prosessi on ollut täysin selvä. Me olemme ilmoittaneet siitä aikaisemmin, että tulemme julki kauden jälkeen. Nyt on se hetki. En näe spekuloinnissa mitään ihmeellistä. Se on organisaation tapa, jolla olemme menneet asioissa eteenpäin. Se on prosessi, jonka olemme käyneet läpi. Media on varmaan antanut siitä meille julkisuutta ja me olemme kiitollisia siitä, Laukkanen kertoo.

Laukkanen toteaa, että kyseessä on prosessi, joka oli jo alun perin suunniteltu. Hän sanoo, että seuran halu ja tahto on ollut se, että Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana. 

– Prosessin aikana emme ole kartoittaneet muita valmentajia. Kiitokset kuitenkin medialle, että olemme saaneet yhteydenottoja sen suhteen, Laukkanen toteaa.

Sopimuksen julkistamisen venymisen syy ei Laukkasen mukaan ollut siinä, että seurajohdon ja Niemisen välit olisivat kiristyneet.

– Ei meillä mitään kismaa ollut. Mielestäni se on enemmänkin sitä, että aina pyritään kehittämään. Pyrimme siihen, että pystymme kehittymään pelaajina, johtona ja valmentajina. Ei siinä ollut mitään kismaa, Laukkanen sanoo.

Nieminen solmi Pelicansiin liittyessään 1+1+1 sopimuksen ja se oli Laukkasen mukaan ainoa oikea vaihtoehto tuolloin. Mediaspekulointi Niemisen jatkon suhteen kiihtyi runkosarjan jälkeen.

– En näe, että se olisi vaikuttanut meidän suoritukseen. Ainoastaan sillä tavalla, että meistä on tullut vahvempi organisaatio, Laukkanen toteaa.

Laukkanen sanoo, että seura olisi onnistunut loistavasti tiedotuksen suhteen. Hän on sitä mieltä, että uusille pelaajille ei tarvitse markkinoida yhtä tiettyä henkilöä vaan koko organisaatiota.

– Olemme kehittyneet organisaationa aika hyvin tässä ja se on mielestäni se suurin juttu. Tarvitseeko meidän sen enempää markkinoida, kun valmentajat ovat tehneet hyvää työtä, pelaajat ovat kehittyneet. Isossa kuvassa yksittäinen henkilö ei ole siinä vaiheessa niin tärkeä, Laukkanen sanoo.

Valmennustiimissä jatkavat Pasi NurminenArttu Lipsanen sekä Tommi Pärmäkoski. Laukkanen kertoo, että päätös valmennusryhmän suhteen tehtiin viime päivien aikana.

– Päätös on tehty viime päivien aikana, koska se on sellainen prosessi, jota haluamme käytä läpi loppuun asti. Katson sen kehitykseksi pelaajien, valmennuksen sekä seuran osalta, Laukkanen kertoo.

Kummaltakaan osapuolelta ei Laukkasen mukaan tullut mitään kritiikkiä sopimuksen ilmoittamisen venähtämisen suhteen.

– Ei ollut, se oli minun mielestäni jo suunniteltu silloin jo alkuvaiheessa. Sanoimme silloin jo alkuvaiheessa, että tulemme asian suhteen vasta kauden jälkeen julki. Prosessiin kuuluu tiettyjä asioita. Kaikki näytti menevän niin kuten halusimmekin, Laukkanen toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja