Kommentti: Tästä syystä Teemu Pukin on lähdettävä Norwichista nyt – kovat keinot käyttöön

MTV Urheilun tiedot: Teemu Pukki haluaa jättää Norwichin 5:20
MTV Uutiset Livessä puitiin Teemu Pukin tilannetta Norwichissa. Huuhkajien tähtihyökkääjän on tullut aika suunnata muualle.

Teemu Pukki haluaa jättää Norwichin. Seuraa on vaihdettava tänä kesänä, tai muuten suomalaistähden maineikas ura jalkapallon huippukentillä on vaarassa päättyä varsin kirvelevällä tavalla, kirjoittaa MTV Urheilun Eetu Ikola.

Teemu Pukki elää loppu-uransa tärkeintä kesää. Suomalaistähti haluaa jättää nykyisen seuransa Norwichin, jonka kanssa hän putosi murheellisen viime kauden päätteeksi sarjajumbona Valioliigasta.

Pukki toi kirkkaan valonpilkahduksen synkkyyden keskelle. Tuttuun tapaan kaikkensa likoon laittanut kotkalainen maalasi 11 kertaa Valioliigassa. Saman maalimäärän hän saavutti myös kaudella 2019-20 Norwichin noustua ensimmäisen kerran hänen johdollaan pääsarjatasolle.

Kolmatta kertaa Pukin ei tätä nousua tarvitsisi kuitenkaan johtaa, vaikka siihen todennäköisesti kykenisikin. Norwich menee alas, mutta Pukin on pysyttävä ylhäällä. Pukki niin haluaa kuin ansaitseekin pelata pääsarjatasolla, mutta sen tehdäkseen olisi hänen parasta poistua Norwichista juuri tänä kesänä.

Kriittinen aika

Pukilla on ikää 32 vuotta, eikä tästä enää nuorene.

Iän ei kuitenkaan pitäisi olla ostajaehdokkaille huolenaihe. Parrakas maalikone ei ole näyttänyt hidastumisen merkkejä pelikentällä, vaan on yhä loistavassa iskussa. Iskussa takoa toiset 10-20 maalia Valioliigassa, jos tilaisuuden siihen saa.

Pukin henkilökohtainen tilanne on tällä hetkellä täydellinen. Suomalainen on terve, hyvässä vireessä, pudonnut juuri sarjaporrasta alaspäin, viimeisellä sopimusvuodellaan sekä halukas siirtymään pelatakseen korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Varsin houkutteleva vaihtoehto siis. Mutta kenties vain tänä kesänä.

Jos Pukki pelaisi vielä yhden kauden Carrow Roadilla, voisi iso siirto olla äärettömän vaikea toteuttaa kesällä 2023. Ilmassa roikkuu suuria uhkakuvia.

Mitä jos Norwich ei nousisikaan totuttuun tapaan saman tien takaisin? Mitä jos Norwich ei tarjoaisi Pukille edes jatkoa? Mitä jos vakava loukkaantuminen romuttaisi koko sesongin?

33 vuoden iässä, pelikunnottomana, sopimuksettomana ja nousussa epäonnistuneena suomalaiskärkenä olisi huippusiirron löytäminen ainakin Englannista äärimmäisen vaikeaa.

Nyt mahdollisuudet paistavat kuitenkin vielä kirkkaana ovenraosta läpi, kunhan Norwich suostuu luovuttamaan siihen kuuluvan avaimen.

Asiasta on hyvä alkuun neuvotella, kuten Pukin agentti Teemu Turunen parhaillaan tekee, mutta järeisiin aseisiin tarttumista ei pitäisi tilanteen pakottaessa pelätä.

Pukin on ryhdyttävä ilkeäksi

Juuri nyt siirtoa varten olisi tehtävä läpimurto neuvotteluissa Norwichin kanssa. MTV Urheilun saamien tietojen mukaan seurajohto suhtautuu tilanteeseen varsin rennosti, eikä ole paineen alla myydä Pukkia.

Putoajaseuran kassaan virtaavat “laskuvarjorahat” vankistavat sen taloudellista asemaa, minkä lisäksi se saattaa yhä saada itselleen uusia rahoittajia Yhdysvalloista lähitulevaisuudessa. Kaikki vaikuttaa tässä niin sanotusti kaikkeen.

Kauppatavarana Pukkia ei myöskään löydä Norwichin alelaarista tai alahyllyltä, mikä vaikeuttaa myös myyntiä. Seura ei ensinnäkään haluaisi myydä joukkueensa kantavaa voimaa ja kirkkainta tähteä lainkaan, eikä myyntiin suostuessakaan luopuisi hänestä halvalla.

Tämä luonnollisesti rajoittaa ostajien määrää. Vaikka lukuisat seurat tarkkailevat Pukin tilannetta MTV Urheilun saamien tietojen mukaan, on vielä mahdotonta sanoa, kuinka moni niistä on lopulta valmis maksamaan suomalaisesta pyydetyn hinnan.

Tämän vuoksi Pukin ja hänen agenttinsa on muistettava, mistä siirtoneuvotteluissa todella neuvotellaan; Pukin luultavasti viimeisestä mahdollisuudesta pelata lajin todellisella huipulla. Aikaakaan ei olisi hukattavana, sillä 30. heinäkuuta kausi Englannin Mestaruussarjassa potkaistaan taas käyntiin.

Pukin leiri yrittänee aluksi vedota inhimillisyyteen. Pukki on palvellut työnantajaansa paremmin kuin moni ilmaiseksi hankittu pelaaja koko modernin jalkapallon historiassa. Paremmin, kuin kukaan Norwichin kannattaja olisi koskaan osannut kuvitella.

Pukki on 78 maalillaan, 21 maalisyötöllään, 167 pelatulla ottelullaan, sekä kahdella Mestaruussarjan voitolla hyvin lähellä seuralegendan asemaa, ellei sitä jo ole. Pukin leiri toivoo, että Norwich suostuu päästämään hyökkääjän hyvässä yhteisymmärryksessä tavoittelemaan unelmiaan.

Jos toive ei kuitenkaan toteudu, täytyy Pukin näyttää siirtoneuvotteluissa samanlaista röyhkeyttä kuin kentällä. Samanlaista ilkeyttä, kuin eräällä tunnetulla pariodiatilillä Twitterissä.

Vaikka Turunen kertoi MTV Urheilun haastattelussa, ettei Pukki jättäisi saapumasta Norwichin pre-seasonille siirtoneuvotteluiden jumittaessa, tai kieltäytyisi pelaamasta paineen lisäämiseksi, tulisi kaksikon pitää kaikki konstit mielessä. Nöyristelylle ei ole varaa.

Kuten sanottu, jalkapallo on raaka ammatti, jossa monen pelaajan ura huipulla kestää vain hyvin lyhyen aikaa. Suomalaispelaajien kohdalla yleensä tätäkin vähemmän.

Pukin on siis tehtävä tänä kesänä kaikkensa lähdön eteen, ettei hän hukkaa viimeistä todellista mahdollisuuttaan pelata jalkapallon huipputasolla. Muuten hän saattaisi katua sitä lopun elämäänsä.

Lue myös:

    Uusimmat