Mainos

Pelastustyöt Venezuelassa jatkuvat

Venezuelan 50 vuoteen pahimmat tulvat ovat saattaneet vaatia kymmeniätuhansia uhreja, arvioivat viranomaiset tänään. Kadonneiden etsintä ja pelastustyöt jatkuivat kuumeisesti ja lääkärit yrittivät estää kulkutautien puhkeamisen.

Venzuela


Venezuelan ulkoministeri Jose Vicente Rangel myönsi tänään, että kuolonuhrien määrä on noussut tuhansiin. La Guairan kaupungin pormestari Lenin Marcano sanoi kuitenkin, että kadonneita on tällä haavaa 25 000. Pahiten kärsineen osavaltion Vargasin kuvernööri Alfredo Laya taas kieltäytyi esittämästä edes summittaisia arvioita.

-Tuhansia ihmisiä on kateissa ja valitettavasti tuhansia on myös kuollut, Rangel sanoi radiohaastattelussa. Hallituksen mukaan kadonneita on noin 7 000. Noin 200 000 ihmistä on menettänyt kotinsa. Sotalaivat ja helikopterit ovat lauantaista lähtien kuljettaneet ihmisiä turvaan Vargasissa. Venezuelan presidentin Hugo Chavezin mukaan tällä tavoin on pelastettu 6 000 ihmistä.

Lehtitietojen mukaan useita tuhansia ihmisiä on edelleen tulvan eristäminä. Heille on toimitettu elintarvikkeita ja lääkkeitä lentokoneilla ja helikoptereilla. Venezuelaan on lauantaista lähtien saapunut avustuslähetyksiä ulkomailta. Ulkoministeri Jose Vicente Rangelin mukaan kansainvälinen apu tulee hyvin perille.

Kiireesti maahan saapuneet lääkärit Meksikosta, Kuubasta ja Kolumbiasta ovat rokottaneet päivän aikana ihmisiä Maiquetian lentokentällä, josta on tehty kriisikeskus. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on esittänyt katastrofin johdosta myötätuntonsa presidentti Chavezille.

Tulvat alkoivat rankkasateista, jotka puolestaan liittyvät sääilmiö La Ninaan. Viikkokausia jatkuneet sateet saivat liikkeelle mutavyöryjä, jotka valuivat suurina virtoina alas vuorilta vieden mennessään taloja ja ihmisiä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.