Mainos

Pelastusoperaatio kuin suoraan elokuvasta! Uhkarohkea helikopteripilotti pelasti loukkaantuneen laskettelijan – roottori hipoo rinnettä

1:18
Helikopteripilotilla toimintasankarin elkeet! Katso videolta, miten päätähuimaava tilanne eteni.

Ranskan Alpeilla polvensa loukannut laskettelija pelastettiin pahasta pinteestä. Itse haaveria hurjempi oli kuitenkin uhkarohkea pelastusoperaatio helikopterin avulla.

Seurue oli lasketellut yli kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella, kun joukkoon kuulunut kokemattomampi laskettelija oli liukastunut ja vääntänyt polvensa. Korkeasta sijainnista huolimatta seurue oli saanut yhteyden pelastusviranomaisiin.

Ranskan vuoripoliisin (PGHM) pelastusjoukot saapuivat paikalle helikopterilla. Operaatio sujui tavalla, joka jäi varmasti jokaisen seurueessa olleen mieleen.

Helikopterin roottori pyöri senttien päässä rinteestä

Hienovaraisesti pilotti ohjasi helikopterin nokan kohti jyrkkää rinnettä, ja onnistui asettamaan kopterin oikeanpuoleisen laskeutumisjalaksen rinnettä vasten. Kopterin roottorin lavat pyörivät vain joidenkin senttimetrien päässä lumesta.

Millintarkan ohjaamisen ansiosta kolme pelastajaa pääsi jalkautumaan kopterista ja hoitamaan loukkaantunutta.

Loukkaantuneelle Bruno Tissierille tehtiin jalkaside ja hänet saatiin hivutettua kopterin kyytiin. Mies lennätettiin lähimpään sairaalaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja