Pelastusoperaatio kuin suoraan elokuvasta! Uhkarohkea helikopteripilotti pelasti loukkaantuneen laskettelijan – roottori hipoo rinnettä

Ranskan Alpeilla polvensa loukannut laskettelija pelastettiin pahasta pinteestä. Itse haaveria hurjempi oli kuitenkin uhkarohkea pelastusoperaatio helikopterin avulla.

Seurue oli lasketellut yli kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella, kun joukkoon kuulunut kokemattomampi laskettelija oli liukastunut ja vääntänyt polvensa. Korkeasta sijainnista huolimatta seurue oli saanut yhteyden pelastusviranomaisiin.

Ranskan vuoripoliisin (PGHM) pelastusjoukot saapuivat paikalle helikopterilla. Operaatio sujui tavalla, joka jäi varmasti jokaisen seurueessa olleen mieleen.

Helikopterin roottori pyöri senttien päässä rinteestä

Hienovaraisesti pilotti ohjasi helikopterin nokan kohti jyrkkää rinnettä, ja onnistui asettamaan kopterin oikeanpuoleisen laskeutumisjalaksen rinnettä vasten. Kopterin roottorin lavat pyörivät vain joidenkin senttimetrien päässä lumesta.

Millintarkan ohjaamisen ansiosta kolme pelastajaa pääsi jalkautumaan kopterista ja hoitamaan loukkaantunutta.

Loukkaantuneelle Bruno Tissierille tehtiin jalkaside ja hänet saatiin hivutettua kopterin kyytiin. Mies lennätettiin lähimpään sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat