Mainos

Pelastakaa Lapset: Lasten hyväksikäytöstä puhuttava

Pelastakaa lapset -järjestö on huolissaan lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Järjestö haluaa avointa ja vakavaa keskustelua.

Pelastakaa Lapset haluaa vakavaa keskustelua lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Järjestön mielestä avoin ja vakava keskustelu lasten suojaamiseksi hyväksikäytöltä ja turvallisen lapsuuden takaamiseksi jokaiselle lapselle on tarpeen, jotta aikuisten silmät avautuisivat.

- Tietoisuus uhkista alentaa vanhempien, sosiaali- ja terveydenhuollon ja koulun kynnystä toimia, kun epäillään hyväksikäyttöä, järjestö toteaa kannanotossaan.

Pelastakaa Lapset uskoo, että tieto uhkista saattaa myös lisätä lasten rohkeutta kertoa aikuisille hyväksikäytöstä heti.

Poliisin tietoon tulleiden lasten törkeiden seksuaalisten hyväksikäyttöepäilyjen määrä on lisääntynyt. Viime vuonna tapauksia oli 846.

Pelastakaa Lapset -järjestön mielestä kasvanut luku kertoo siitä, että hyväksikäyttöjä aletaan havaita mutta silti Suomeen tarvitaan lapsen eduista tiukasti lähtevää lainsäädäntöä, viranomaisten moniammatillista yhteistyötä, koulutusta ja yhteisiä toimintatapoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.